News

Cât costă, de fapt, o bere în Thassos. Mulți spun că prețul e mai ieftin ca-n Mamaia, dar adevărul e altul

O turistă care și-a făcut recent vacanța în Grecia a dezvăluit, în online, cât costă o bere în Thassos, o insulă preferată de români. Prețul nu este unul mai mic decât în Mamaia, așa cum spuneau unii.
23.07.2022 | 11:36
Cat costa de fapt o bere in Thassos Multi spun ca pretul e mai ieftin can Mamaia dar adevarul e altul
Bere la draft în insula elenă Thassos. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au existat multe voci care au spus că în stațiunea de lux a litoralului românesc, Mamaia, prețul pentru o bere este mai mare decât în Grecia. Realitatea pare a fi însă alta.

Prețul pentru o bere în insula elenă Thassos

În prima vară fără restricții din ultimii trei ani, Thassos, insula din bazinul nordic al Mării Egee, continuă să fie în topul destinațiilor favorite alese de români pentru a-și petrece sezonul estival.

ADVERTISEMENT

O femeie din Timișoara care și-a petrecut vacanța în această zonă a Greciei a dezvăluit o parte din prețurile de pe litoralul elen și a distribuit nota de plată în online.

Salutare. Prima zi în Thassos anul ăsta. Prețurile sunt foarte, foarte ok”, este mesajul postat de româncă pe un grup de Facebook, scrie Cancan.ro.

ADVERTISEMENT

Postării sale din online, femeia i-a atașat și nota de plată de la un restaurant. În poză se poate observa cât a achitat turista din Timișoara pentru souvlaki, cartofi, sos tzatziki și bere la draft.

Pentru două beri Mythos la draft, românca a plătit 7,60 euro, undeva la 38 de lei. În total, nota de plată pentru masa luată a fost de 24,80 de euro.

ADVERTISEMENT
Notă de plată Thassos. Sursa foto: romaniatv.net

Cât costă o bere pe litoralul românesc. La Mamaia e mai ieftină decât în Thassos

În ultimii ani, inclusiv în acest sezon estival, au existat turiști români care s-au arătat șocați de prețurile exorbitante pe care le găsesc la restaurantele de pe litoralul românesc.

Dacă ne referim strict la bere și facem o comparație cu exemplul de mai sus, al româncei aflate în Thassos, trebuie să spunem că în cea mai scumpă stațiune de pe litoral, Mamaia, o bere este mult mai ieftină.

ADVERTISEMENT

Conform ObservatorNews, prețurile pe litoralul autohton diferă de la o stațiune la alta. Astfel, la Mamaia, pentru o bere la draft, turiștii plătesc în jur de 13 – 14 lei. Prețul crește dacă băutura e la sticlă.

Mult mai ieftină e berea la Năvodari. Aici, prețul unei beri la draft poate să coste între 7 și 8 lei. Doar în zona cluburilor vorbim de prețuri mai mari.

ADVERTISEMENT
Tags: