Life

Cât costă, de fapt, să mergi la mare. Prețuri CFR și microbuze pentru litoralul românesc

Câți bani îți trebuie, în realitate, pentru o călătorie la mare. Costuri CFR și microbuze pentru stațiunile de la Marea Neagră.
22.06.2023 | 10:00
Cat costa de fapt sa mergi la mare Preturi CFR si microbuze pentru litoralul romanesc
Câți bani îți trebuie, în realitate, pentru o călătorie la mare. Costuri CFR și microbuze pentru stațiunile de la Marea Neagră. Sursa foto. Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă, de fapt, să mergi la mare. Prețuri CFR și microbuze pentru litoralul românesc. Cele peste 30 de „trenuri ale soarelui” au fost puse în circulație în urmă cu câteva zile și vor fi disponibile până la jumătatea lunii septembrie.

Prețuri CFR pentru litoral

Câți bani îți trebuie, în realitate, pentru o călătorie la mare? Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează românii care nu dețin mașină personală, dar vor să meargă într-o vacanță în stațiunile de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Toate orașele mari din România sunt conectate cu Marea Neagră vara aceasta. Trenurile directe către Marea Neagră pleacă din Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi și Buzău.

Conexiunea dintre București Nord și Constanța se va realiza la un interval de 1 – 2 ore. Prețul unui bilet cu destinația Mangalia, cea mai îndepărtată stațiune de pe litoralul românesc, este de circa 80 de lei, la clasa a doua. Durata călătoriei este de peste 4 ore.

ADVERTISEMENT

De asemenea, costul unui bilet CFR de la Arad la Constanța este de 193 de lei, durata fiind de peste 14 ore. Prețul biletului este de 183,85 de lei dacă este achiziționat online. În plus, prețul pe ruta Satu Mare – Constanța este de 239 de lei, călătorii fiind nevoiți să aștepte peste 20 de ore până la destinație.

Prețuri microbuze pentru Marea Neagră

Prețurile la microbuzele care merg spre Marea Neagră nu sunt deloc mici. Turiștii care vor să meargă pe litoralul românesc sezonul acesta trebuie să scoată din buzunar între 80 și 130 de lei pentru a ajunge în Mangalia, plecând din București.

ADVERTISEMENT

Costurile sunt diferite de la o autogară la alta, dar și în funcție de ora de plecare. Cei care doresc să rămână în gara din Constanța trebuie să scoată din buzunar între 70 și 110 lei, în timp ce pentru Vama Veche costul este de 100 de lei.

Cât costă cazarea la mare

Cazarea la mare are, de asemenea, un cost acceptabil dacă este să alegem stațiunile cele mai căutate de români, Mamaia și Costinești. Potrivit Booking, o singură noapte de cazare în Mamaia pleacă de la 150 de lei, prețul fiind pentru o persoană.

ADVERTISEMENT

Turiștii care doresc mic dejun inclus și alte beneficii trebuie să achite peste 500 de lei. Un hotel situat la 450 de metri de plajă, solicită oamenilor suma de 560 de lei, camera fiind una dublă și cu vedere spre oraș.

În Neptun prețurile cazărilor sunt mai mici și pleacă de la 145 de lei/noapte. În stațiunea Mangalia turiștii români pot găsi hoteluri în care au toate mesele incluse, totul pentru un cost de 725 de lei de persoană.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”