Life

Cât costă, de fapt, un bilet de avion de la București la New York. Data exactă de la care se introduc zborurile directe

Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să zbori de la București la New York. Zborul nu va avea nicio oprire și durează mai bine de 11 ore
22.12.2023 | 15:00
Cat costa de fapt un bilet de avion de la Bucuresti la New York Data exacta de la care se introduc zborurile directe
Cât te costă să zbori direct în New York Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Finalul de an vine cu vești foarte bune pentru românii care și-au dorit să viziteze Statele Unite ale Americii. În curând, vor fi introduse zboruri directe către această destinație, iar prețurile sunt pe măsura entuziasmului viitorilor călători.

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a zbura la New York

Anul 2024 deja sună bine pentru pasionații de călătorii. Cei care voiau să vadă Statele Unite ale Americii, dar erau speriați de multitudinea escalelor, de acum încolo, vor avea la dispoziție o variantă mult mai practică.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre ruta de zbor directă care va fi introdusă din București către New York. Deși au existat multe voci care nu au crezut că acest lucru va fi posibil, prima aeronavă care va parcurge acest drum lung a ajuns deja în România.

Compania care a făcut aceste demersuri este originară din Republica Moldova. HiSky a achiziționat primul avion care va zbura direct către New York, iar visul călătorilor români va deveni realitate mult mai repede decât se așteptau.

ADVERTISEMENT

Românii care vor să zboare direct către New York trebuie să știe că prețurile sunt pe măsura destinației. O singură rută costă 350 de euro, ceea ce înseamnă că pentru un bilet dus-întors, românii vor scoate din buzunar 700 de euro.

Zborul către New York nu are nicio oprire și durează mai bine de 11 ore

Cei care își doresc să zboare direct către New York, mai au un pic de așteptat. Primul zbor către această destinație va fi operat pe data de 7 iunie 2024. Aeronova HiSky va zbura de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 8:00, ora României și va ateriza la New York la ora 11:30, ora locală a Statelor Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

La un calcul simplu, aflăm că zborul direct către New York durează 11 ore și 25 de minute. Aeronava nu va face nicio oprire și este un moment de-a dreptul remarcabil pentru aviația din România. Ultimul zbor direct către această destinație a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani.

”Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opţiune pentru pasagerii români.”, a spus directorul general HiSky, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Vestea că românii vor putea zbura direct către Statele Unite ale Americii vine la scurt timp după un anunț la fel de bun. În 2025, s-ar putea ca românii să nu mai aibă deloc nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul american.

ADVERTISEMENT