Life

Cât costă, de fapt, un sejur în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Sumele nu sunt chiar uriașe

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un concediu în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Costurile nu sunt deloc ridicate.
15.12.2023 | 19:25
Cat costa de fapt un sejur in Kenya Zanzibar sau Maldive Sumele nu sunt chiar uriase
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un concediu în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Costurile nu sunt deloc ridicate. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât costă, de fapt, un sejur în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Sumele nu sunt chiar uriașe. Turiștii români sunt tot mai interesați de destinații turistice exotice, mai ales în sezonul rece, chiar dacă zborurile sunt destul de lungi.

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un concediu în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Costurile nu sunt deloc ridicate

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un concediu în Kenya, Zanzibar sau Maldive. Costurile nu sunt deloc ridicate așa cum, probabil, v-ați fi așteptat mulți dintre voi. Prețurile pot fi avantajoase dacă căutați oferte din timp.

ADVERTISEMENT

Plecările se fac în mai multe zile din luna decembrie, însă oamenii trebuie să știe că nu se vor folosi zboruri de linie. Cu toate acestea durata călătoriei nu va fi una mult prea mare, deși se utilizează cele de tip charter.

Acestea includ zbor cu bagaj la cală, transfer, cazare la unități hoteliere de cel puțin 4 stele, cu regim de masă care variază de la mic dejun la all inclusive. Potrivit wall-street.ro, prețurile încep de la 790 de euro de persoană.

ADVERTISEMENT

O agenție de turism cunoscută din țara noastră transmite că prețurile pot varia în funcție de perioadă, tipul de cazare și regimul de mese alese. Spre exemplu, turiștii care doresc să ajungă în Zanzibar trebuie să scoată din buzunar 1.390 euro/persoană.

De asemenea, un sejur petrecut în Kenya în luna ianuarie a anului viitor începe de la 790 de euro/persoană. Pe de altă parte, o vacanță în însoritul Maldive, de această dată în februarie, începe de la 1.650 de euro/persoană.

ADVERTISEMENT

Care sunt avantajele zborurilor charter

Zborurile charter sunt mai ieftine decât cele de linie, însă acesta nu este singurul avantaj. Agențiile de turism le folosesc mai ales în perioadele aglomerate din an, cum sunt sărbătorile de iarnă, pentru că permit călătoria pe o rută fixă.

În plus, aceste vacanțe sunt planificate din timp de un travel broker în cadrul unui pachet turistic de vacanță sau business. De cele mai multe ori, firmele includ un pachet de servicii complet, printre care se află: zborul, transferul, cazarea și serviciile de masă.

ADVERTISEMENT

Aceste curse sunt mai rapide pentru că de obicei nu au escală și raportul preț – calitate este unul rezonabil. În plus, întreaga aeronavă este închiriată de un grup sau de o companie care decide unde călătorește.

Biletele pentru zborurile charter nu sunt disponibile pentru achiziționarea individuală. Mai exact, ele sunt rezervate în întregime de către grupul în cauză sau de firma care organizează vacanța din Kenya, Zanzibar, Maldive sau în orice alt loc de pe glob.

ADVERTISEMENT
Tags: