Life

Înghețata care nu îngrașă. Trei rețete ideale pentru siluetă

Înghețata este perfectă pentru sezonul cald, dar ce faci cu caloriile pe care le are? FANATIK vine în ajutorul tău cu trei preparate care au grijă de siluetă.
13.06.2022 | 17:40
Inghetata care nu ingrasa Trei retete ideale pentru silueta
3 rețete de înghețată perfecte pentru vara asta. Sunt bune dacă nu vrei să te îngrași. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Descoperă în rândurile de mai jos trei rețete de înghețată ideale pentru organism. Dacă vrei să te menții în formă vara optează pentru deserturi care nu conține zahăr prea mult sau care este înlocuit cu mierea de albine.

3 rețete de înghețată perfecte pentru vara asta. Sunt bune dacă nu vrei să te îngrași

Înghețata este fără doar și poate desertul preferat de toată lumea atunci când temperaturile încep să crească, dar este bine să alegi pentru un produs despre care știi ce conține. Începe să pregătești chiar tu dulciurile pentru familie!

ADVERTISEMENT

1. Înghețată cu pepene galben și dulceață de trandafiri

Este un desert ideal pentru vară, cu o combinație care te va face să ceri și a doua porție și care crează dependență. Tot ce ai nevoie pentru pregătirea acestui preparat: pepene galben, miere de albine și dulceață.

Bucățile de pepene care au fost congelate dinainte se pun într-un mixer și se amestecă până se obține consistența dorită. Se toarnă după mierea de albine și se mixează din nou. Se servește într-un pahar și se ornează cu frunze de mentă şi dulceaţă de trandafiri. Poate fi folosită și altă dulceaţă care vă place.

ADVERTISEMENT

2. Îngheţată cu banane, ciocolată neagră şi fistic

Nimeni nu poate rezista unei cupe de înghețată cu ciocolată, însă aceasta are în compoziție și alte ingrediente. Ciocolata neagră cu peste 70% cacao potențează gustul, mai ales că se mai adaugă și fistic sau nuci mărunțite.

Și acest preparat este extrem de simplu de realizat. Se amestecă într-un blender o banană foarte bine coaptă, alături de două pătrățele de ciocolată. Se adaugă peste 10 grame de fistic sau nuci, în funcție de preferințele fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Amestecul obținut se pune la congelator pentru a se întări. Se servește cu fulgi de cocos deasupra sau chiar cu ciocolată rasă.

3. Înghețată cu zmeură proaspătă și iaurt grecesc

Pentru iubitorii de zmeură am pregătit o înghețată care merge de minune pe băț. Este o combinație între fructe și iaurt grecesc, dar în același timp răcoritoare când temperaturile depășesc 30 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care ai nevoie și pe care sigur le găsești deja prin bucătărie sunt: un iaurt grecesc, un pumn de zmeură proaspătă, puţin lapte și o lingură generoasă de miere de albine. La fel ca și la celelalte rețete, prima oară se dau prin blender fructele.

Se pun și restul de produse necesare pentru desert și se toarnă totul într-o compoziție specială pentru înghețata pe băț. Se lasă la congelator câteva ore sau chiar peste noapte.

Care este înghețata pe care alegi să o pregătești vara asta, în confortul casei tale?

ADVERTISEMENT
Tags: