Life

Suma amețitoare pe care trebuie să o plătești pentru cea mai scumpă înghețată din lume. Desertul vine cu instrucțiuni speciale de servire

Câți bani trebuie să dai pe cea mai costisitoare înghețată de pe pământ. Are indicații precise pentru savurarea pe îndelete.
22.05.2023 | 19:40
Suma ametitoare pe care trebuie sa o platesti pentru cea mai scumpa inghetata din lume Desertul vine cu instructiuni speciale de servire
Câți bani trebuie să dai pe cea mai costisitoare înghețată de pe pământ. Are indicații precise pentru savurarea pe îndelete. Sursa foto: lifestyleasia.com
ADVERTISEMENT

Suma amețitoare pe care trebuie să o plătești pentru cea mai scumpă îngheţată din lume. Desertul vine cu instrucţiuni speciale de servire. Cât a durat până a fost lansată pe piață și ce ingrediente are în compoziția sa.

Câți bani trebuie să dai pe cea mai costisitoare înghețată de pe pământ. Are indicații precise pentru savurarea pe îndelete

Cea mai costisitoare înghețată de pe pământ a fost realizată în Japonia și a intrat deja în Cartea Recordurilor. Trebuie să scoți bani frumoși din buzunar pentru a te delecta cu desertul favorit de oameni în timpul verii.

ADVERTISEMENT

Numit Byakuya, preparatul se traduce Soarele de la Miezul Nopţii, și se poate achiziționa cu 880.000 de yeni, adică 6.380 de dolari. Costul ridicat se datorează faptului că are ingrediente de lux care se găsesc de obicei în meniurile restaurantelor gourmet.

Unul dintre acestea este o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont și care se vinde cu 2 milioane de yeni un singur kilogram (14.510 de dolari). Desertul de lux mai are în compoziție și drojdie de sake, un produs tradițional japonez.

ADVERTISEMENT

Compania care produce cea mai scumpă înghețată din lume descrie Byakuya drept o „gelato bogată și moale”, cu „un parfum senzual și unic”. Acest lucru se datorează ingredientelor complexe și aromate.

În plus, preparatul de calitate superioară se serveşte cu frunze de aur comestibile. Deasupra porției se toarnă puțin ulei de trufe albe, producătorii declarând că produsul are indicații precise pentru savurarea pe îndelete.

ADVERTISEMENT

Mai exact, se servește cu o lingură de metal realizată manual, cu aceleași tehnici și materiale folosite pentru a construi temple și altare. După turnarea uleiul de trufe albe peste gelato se amestecă și se așteaptă până când înghețata este suficient de moale pentru a fi servită.

Cea mai scumpă înghețată din lume, în Cartea Recordurilor

„Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect”, a declarat un reprezentant al companiei Cellato pentru Guinness World Records, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

„Obținerea unui titlu Guinness World Records a făcut ca efortul să merite totul”, a completat acesta, subliniind că produsul poate fi expediat clienților pentru că înghețata va rămâne rece în tot acest timp.

ADVERTISEMENT
Tags: