Life

Cât costă mașina electrică lansată de Xiaomi. Este mai scumpă decât o Dacia Spring

De câți bani ai nevoie pentru a cumpăra prima mașină electrică lansată de Xiaomi. Speed Ultra 7 a reușit să ia fața celebrei Tesla.
26.03.2024 | 19:25
Cat costa masina electrica lansata de Xiaomi Este mai scumpa decat o Dacia Spring
De câți bani ai nevoie pentru a cumpără Speed Ultra 7, mașina electrică dezvoltată de Xiaomi. Sursa foto: Pixabay, Youtube/ World Xiaomi
ADVERTISEMENT

Xiaomi este unul dintre brandurile care s-a remarcat datorită telefoanelor și dispozitivelor pe care le-a lansat de-a lungul vremii. Anul 2024 vine cu planuri și ambiții mari pentru Xiaomi care și-a propus să își extindă orizonturile. Astfel, de acum încolo, pasionații de cai putere se vor putea urca la volanul automobilului electric lansat de Xiaomi.

De câți bani ai nevoie pentru a cumpăra mașina electrică lansată de Xiaomi

Mașinile electrice sunt mai pregătite ca niciodată să își facă loc în viața șoferilor din întreaga lume. În ultimii ani, am asistat la lansarea multor modele electrice, dar se pare că încă avem parte de surprize.

ADVERTISEMENT

De data asta, Xiaomi este brandul care se declară pregătit să intre pe piața automobilelor electrice. Chinezii au numai cuvinte de laudă la adresa proiectului lor de suflet. Până acum, mașina a primit numai complimente și a fost numită, fără lipsă de modestie, ”cel mai ușor de condus și cel mai inteligent model.”

Modelul a fost prezentat lumii întregi anul trecut, în luna decembrie. Tot atunci, Xiaomi și-a anunțat scopul pe termen lung și anume, acela de a fi în top cinci la nivelul producătorilor de mașini electrice din lume.

ADVERTISEMENT

Xiaomi deja se pregătește pentru a prelua primele comenzi de Speed Ultra 7. Cei care vor să intre în posesia acestui automobil electric trebuie să știe că prețul este unul pe măsura dotărilor. Mai exact, acesta va costa în jur de 65.000 de euro.

Speed Ultra 7 a reușit să ia fața celebrei Tesla

Modelul dezvoltat de Xiaomi i-a convins pe mulți cu dotările și caracteristicile sale. Fiind un model electric, autonomia este un aspect care ”cântărește” destul de mult. La acest capitol, se pare că Xiaomi stă foarte bine.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarațiilor oferite de CEO-ul Xiaomi, Speed Ultra 7 va avea două versiuni, iar diferența va fi dată de numărul de kilometri parcurși. Un model va putea parcurge 668 de kilometri cu o singură încărcare, iar altul va putea parcurge 800 de kilometri.

Până acum, modelul dezvoltat de Xiaomi stă mult mai bine la acest capitol decât Tesla. În plus, dezvoltatorii lui spun că, în cazuri de urgență, sunt suficiente 5 minute pentru ca mașina să se încarce cu energie pentru 200 de kilometri. În schimb, 15 minute petrecute la încărcare asigură, potrivit promotor.ro, 510 kilometri de autonomie.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, a fost prezentat și primul model de mașină electrică dezvoltată în România. Crearea ei a avut loc la Cluj și, deși este un model special și unic ca design, prețul nu prea i-a convins pe mulți români.

Botezată ”Tesla de Cluj”, modelul electric costă 500.000 de euro. Momentan, dezvoltatorii au declarat că au primit cereri din partea cercului de prieteni.

ADVERTISEMENT
Tags: