Life

Cât costa o noapte de cazare la Ferma Dacilor, complexul turistic ce a ars în a doua zi de Crăciun. Ce facilități mai aveau turiștii

Prețul pentru o noapte de cazare la complexul turistic Ferma Dacilor, care a ars în a doua zi de Crăciun. Facilitățile pe care le mai aveau turiștii.
26.12.2023 | 14:32
Cat costa o noapte de cazare la Ferma Dacilor complexul turistic ce a ars in a doua zi de Craciun Ce facilitati mai aveau turistii
Cât costa o noapte de cazare la Ferma Dacilor. Complexul turistic, devastat de incendiu. Sursa foto: fermadacillor.ro, Facebook ISU Prahova/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care erau prețurile pentru o noapte de cazare la Ferma Dacilor, complexul turistic devastat de incendiu în a doua zi de Crăciun. Mai multe persoane au decedat în urma tragediei din 26 decembrie.

Cât costa o noapte de cazare la Ferma Dacilor. Complexul turistic a ars în a doua zi de Crăciun

Printre cele mai frumoase și căutate destinații turistice de la munte se număra și Ferma Dacilor, un complex turistic spectaculos, însă o tragedie a avut loc la pensiune chiar în a doua zi de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a distrus complexul, în urma căruia șase persoane au fost ucise. Mai multe persoane se aflau la mansarda clădirii și nu au reușit să iasă.

După ce autoritățile au fost alertate, au activat Planul Roșu de Intervenție. Clădirea din lemn a ars destul de repede și a fost distrusă aproape complet de flăcări.

ADVERTISEMENT

Construit în urmă cu un deceniu, complexul turistic Ferma Dacilor deține 40 de hectare de teren. Avea o capacitate de până la 150 de oameni. Complexul le punea turiștilor la dispoziție 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate, 4 colibe dacice, precum și 10 locuri de campare și o parcare pentru mașini și autorulote.

Pentru o cameră single, prețul era de 350 de lei pe noapte. În schimb, pentru o cameră dublă, turiștii aveau de plătit suma de 400 de lei pe noapte. Acestea din urmă aveau mic dejun inclus, pentru cabanele din vie, care erau prevăzute cu două paturi twin, după cum arată site-ul complexului.

ADVERTISEMENT

Turiștii mai puteau desfășura diverse activități, cum ar fi lecții de călărie în manej, plimbare cu trăsura sau închirierea terenului de fotbal. Complexul avea și un restaurant, unde oaspeții aveau posibilitatea de a alege mai multe preparate.

Pensiunea care a ars se află în satul Tohani, din comuna Gura Vadului, Prahova. Mai mulți turiști au vizitat complexul de-a lungul timpului, fiind o destinație foarte căutată.

ADVERTISEMENT

Care ar fi fost cauza incendiului

Virgil Nanu, prefectul de Prahova, a spus că pensiunea nu avea autorizație de securitate de incendiu. În 2019, patronul complexului, Cornel Dinicu, a primit o amendă, în urma unor nereguli descoperite acolo.

După ce mai multe persoane au fost salvate din incendiu, una dintre victime a declarat că totul ar fi început după ce un turist și-ar fi agresat soția.

“Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție.

Și el, de nervi, s-a apucat… s-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a povestit un bărbat, apropiat al familiei patronilor pensiunii, pentru Antena 3 CNN.

De asemenea, mai este luată în calcul și o altă posibilitate. Potrivit autorităților, cauza ar fi fost o defecțiune a centralei pe lemne. Focul a izbucnit la mansardă, după care s-a extins, în scurt timp, în restul pensiunii, care era construită din lemn, în mare parte, potrivit Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT
Tags: