News

Cât costă o vacanță de șase zile în Sinaia sau Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât în stațiunile din Italia

O vacanță de șase zile în Sinaia sau Poiana Brașov costă mai mult decât una în Italia. Cât plătesc iubitorii sporturilor de iarnă.
06.01.2024 | 21:34
Cat costa o vacanta de sase zile in Sinaia sau Poiana Brasov Preturile sunt mai mari decat in statiunile din Italia
Cât costă o vacanță în Sinaia sau Poiana Brașov. Foto Facebook Poiana Brașov
ADVERTISEMENT

Cât costă o vacanță de șase zile în Sinaia sau Poiana Brașov. Deși pare greu de crezut, România a ajuns să depășească stațiuni din Italia sau Bulgaria în ceea ce privește prețul unor astfel de vacanțe.

Cât costă o vacanță de șase zile în Sinaia sau Poiana Brașov

Astfel, turiștii care vin în Sinaia dau aproximativ 25 de euro pe kilometrul de pârtie de schi. În stațiunea Borovets din Bulgaria, costul se ridică la 10 euro pe kilometrul de pârtie de schi, notează Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT

În plus, deși condițiile întâlnite în marile stațiuni din România nu se ridică la nivelul celor din Italia sau Bulgaria. Prețul pentru o vacanță de șase zile este mult mai mare în Poiana Brașov sau în Sinaia, față de țările menționate.

Sursa citată precizează că cei care vin să schieze pentru șase zile în Poiana Brașov, plătesc peste 700 de euro de persoană. În această sumă sunt incluse costul cu skipassul, închirierea echipamentelor necesare, plata orelor de schi și mâncarea.

ADVERTISEMENT

Însă, nu este inclusă și cazarea. La suma inițială se adaugă încă 600-700 de euro pentru cinci sau șase nopți de cazare, pentru o cameră de două persoane. Nici dacă vorbim despre stațiunea Sinaia prețul nu este foarte diferit.

Pentru 6 zile de schiat, turiștii scot din buzunare 692 de euro, în acest preț fiind incluse serviciile menționate anterior. Diferența este, că aici, iubitorii sporturilor de iarnă beneficiază de o lungime mai mare a pârtiilor de schi.

ADVERTISEMENT

Unde este cea mai ieftină stațiune de schi din Europa

În Sinaia se găsește cel mai mare domeniu schiabil din țară, 27 kilometri de pârtii de schi. Totuși, acesta este foarte mic în comparație cu alte stațiuni din Europa, potrivit analizei prezentate de Zf.ro.

În acest sezon, cea mai ieftină stațiune de schi din Europa se găsește în Italia. Este vorba de Bardonecchia, situată la 96 de kilometri de Torino. Turiștii care vin pentru o săptămână la schi plătesc circa 616 euro.

ADVERTISEMENT

Bardonecchia este urmată de stațiunea Borovets din Bulgaria, care în anii trecuți ocupa primul loc în topul celor mai ieftine destinații de schi din Europa. În acest sezon de iarnă, stațiunea Borovets se clasează pe locul doi, cu prețul 641 euro, conform analizei anuale a raportului calitate-preţ a Post Office Travel Money şi Crystal Ski Holidays.

ADVERTISEMENT