Life

Cât costă să locuiești pe „Insula Iubirii”. O parte dintr-o insulă în formă de inimă din Croația este scoasă la vânzare

O parte dintr-o insulă renumită din Croația este scoasă la vânzare. I se mai spune ”Insula Iubirii”, datorită formei de inimă. Cât costă să stai aici?
13.02.2023 | 16:53
Cat costa sa locuiesti pe Insula Iubirii O parte dintro insula in forma de inima din Croatia este scoasa la vanzare
Celebrități internationale și oameni bogați ai Planetei vin aici. Sursa foto: Charismatic Planet
ADVERTISEMENT
13-02-2023
13:56

O parte dintr-una dintre cele mai cunoscute insule din lume și una dintre cele mai vizitate este scoasă la vânzare. Are o formă de inimă, ceea ce o face să fie printre destinațiile favorite ale îndrăgostiților și nu numai. Locul este frecventat și de oameni bogați ai lumii sau vedete de la Hollywood.

O porțiune din ”Insula Iubirii”, scoasă la vânzare. Cât costă să supraviețuiești aici?

Insula Galesnjak, supranumită și ”Insula Iubirii, se află în Canalul Pasman din Marea Adriatică, nu are locuitori, hoteluri sau restaurante, dar reușește să atragă turiști, inclusiv celebrități, precum Beyonce, Jeff Bezos sau Michael Jordan. Beyonce chiar și-a sărbătorit ziua de naștere aici și stă mai multe zile/săptămâni pe an.

ADVERTISEMENT

Așadar, Insula Galesnjak nu este accesibilă pentru oricine. Drept urmare, cel care vrea să petreacă timp în zonă trebuie să scoată bani grei din portofel, iar partea scoasă la vânzare are prețul de 13 milioane de euro. Suma este perecepută pentru un lot de teren de 40.000 de metri pătrați.

De când s-a pus în vânzare partea din Insula Iubirii, doritorii nu ar fi ezitat să apară. Zilnic se dau apeluri, așa cum mărturisește Silvestro Kardum, reprezentant al terenului scos la vânzare. Tot el a dezvăluit că peste un milion de fotografii sunt făcute anual Insulei Galesnjak.

ADVERTISEMENT

”Peste un milion de fotografii se fac anual pe și în jurul insulei și cred că popularitatea acesteia este cu adevărat mare. Beyonce și-a sărbătorit împlinirea a 39 de ani pe insulă și vine aici câteva zile sau săptămâni în fiecare an. Michael Jordan a fost aici anul trecut, la fel și Jeff Bezos. Nu ducem lipsă de celebrități”, a mai transmis Silvestro Kardum, potrivit Reuters.

Insula Galesnjak este o locație potrivită pentru a celebra Ziua Îndrăgostiților, renumită la nivel internațional, sau Dragobetele, sărbătoare dedicată iubirii, respectată doar la români. Deși nu sunt hoteluri sau restaurante, obiective turistice sau alte lucruri care să atragă, ceea ce îi fascinează pe vizitatori este tocmai forma de inimă.

ADVERTISEMENT

De altfel, peisajul diferit față de insule este un detaliu care îi mai atrage pe turiști. Zona este deosebită și datorită faptului că este acoperită de păduri și măslini. De asemenea, conține un număr impresionant de iepuri, care ar avea un habitat natural foarte prielnic, au constatat oamenii de știință.

Insula Iubirii din Croația, descoperită pe Google Earth

Deși este veche de mii de ani, Galesnjak a ajuns în atenția lumii întregi în 2009. Atunci, a fost descoperită în mod accidental pe Google Earth. Nu a durat mult până să fie promovată pe canalele de televiziune internaționale, precum BBC, CNN sau National Geographic.

ADVERTISEMENT

În urma promovării, turiștii au apărut ca un val. Ei sunt fascinați și de insulele care se află în apropriere: Uglijan, Pasman, Dugi Otok sau Kornati. Datorită frumuseții sale, Insula Galesnjak a devenit și un loc unde îndrăgostiții vin să se căsătorească sau să-și facă declarații de iubire.

ADVERTISEMENT