Life

Cât costă să stai o lună în Grecia. Suma de bani nu e foarte mare

De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile într-o insulă elenă.
10.04.2023 | 15:18
Cat costa sa stai o luna in Grecia Suma de bani nu e foarte mare
De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât costă să stai o lună în una dintre cele mai frumoase și mai populare țări din Europa. Suma de bani nu este foarte mare și chiar există posibilitatea unor economii frumoase pe termen lung dintr-un singur venit.

De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile

Doi pensionari din Ulm, Germania, au spus de câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Manfred Reuter (65 de ani) și soția sa, Karin, în vârstă de 63 de ani, au început să-și planuri de mutare în urmă cu 6 ani.

ADVERTISEMENT

„Scăpați de criza costisitoare, petreceți iarna în Grecia. Factorul decisiv a fost unde puteam obține cea mai bună calitate a vieții posibilă din pensia mea de aproape 1.700 de euro”, a spus pensionarul, notează bild.de.

Cei doi au decis să se bucure de ultima parte a vieții în orașul Sitia din Creta, unde au închiriat o cameră la ultimul etaj al unei case. Locuința are mai multe terase, o priveliște superbă și se află foarte aproape de plajă.

ADVERTISEMENT

Ei achită în fiecare lună suma de 550 de euro pentru casa cu privire directă spre mare, la care se adaugă costurile utilităților de aproximativ 75 de euro. Pentru cei doi acest lucru ar fi de neconceput dacă nu ar fi făcut pasul decisiv.

Bărbatul de 65 de ani a menționat că pensia este una singură și că se ridică la 1.700 de euro. Din acești bani nemții mai plătesc 45 de euro pentru autoturism (asigurare, taxă și benzină). În plus, lunar produsele alimentare îi costă pe cei doi 280 de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai scot din buzunar 15 euro pentru hrana a două pisici, 15 euro pentru medicamente și 81 de euro merg către telefonia mobilă. Mai exact, este vorba de două contracte germane de telefonie: 69 de euro și 12 euro pentru un card grecesc de telefon mobil.

Pe de altă parte, Manfred Reuter a mai dezvăluit că reușește să pună deoparte aproximativ 500 de euro în fiecare lună de când s-a mutat în Grecia cu soția sa. Din nefericire, migrarea are și câteva părți mai puțin plăcute.

ADVERTISEMENT

Emigrarea în Grecia, părți negative

Manfred Reuter susține că emigrarea în Grecia are și unele părți negative, mai ales că necesită foarte multă pregătire în acest sens. În plus, pensionarii trebuie să fie foarte atenți cu cărțile de ședere și cu asigurările sociale.

De asemenea, trebuie să țină cont că au o vârstă înaintată și că trebuie să primească pensia într-un alt cont bancar. Pentru acest lucru a trebuit să informeze în prealabil instituția din Germania pentru a transfera banii în Grecia.

Totodată, pensionarii au luat în calcul îngrijirea medicală locală care trebuie să îndeplinească standarde foarte bune. Pentru a avea un venit suplimentar cei doi nemți cultivă fructe, legume și diverse plante aromatice.

ADVERTISEMENT
Tags: