Life

Cât costă să stai o lună în Grecia. Suma de bani nu e foarte mare

De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile într-o insulă elenă.
10.04.2023 | 15:18
Cat costa sa stai o luna in Grecia Suma de bani nu e foarte mare
De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât costă să stai o lună în una dintre cele mai frumoase și mai populare țări din Europa. Suma de bani nu este foarte mare și chiar există posibilitatea unor economii frumoase pe termen lung dintr-un singur venit.

De câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Cât cheltuie doi pensionari pentru 30 de zile

Doi pensionari din Ulm, Germania, au spus de câți bani e nevoie pentru un trai decent în Grecia. Manfred Reuter (65 de ani) și soția sa, Karin, în vârstă de 63 de ani, au început să-și planuri de mutare în urmă cu 6 ani.

ADVERTISEMENT

„Scăpați de criza costisitoare, petreceți iarna în Grecia. Factorul decisiv a fost unde puteam obține cea mai bună calitate a vieții posibilă din pensia mea de aproape 1.700 de euro”, a spus pensionarul, notează bild.de.

Cei doi au decis să se bucure de ultima parte a vieții în orașul Sitia din Creta, unde au închiriat o cameră la ultimul etaj al unei case. Locuința are mai multe terase, o priveliște superbă și se află foarte aproape de plajă.

ADVERTISEMENT

Ei achită în fiecare lună suma de 550 de euro pentru casa cu privire directă spre mare, la care se adaugă costurile utilităților de aproximativ 75 de euro. Pentru cei doi acest lucru ar fi de neconceput dacă nu ar fi făcut pasul decisiv.

Bărbatul de 65 de ani a menționat că pensia este una singură și că se ridică la 1.700 de euro. Din acești bani nemții mai plătesc 45 de euro pentru autoturism (asigurare, taxă și benzină). În plus, lunar produsele alimentare îi costă pe cei doi 280 de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai scot din buzunar 15 euro pentru hrana a două pisici, 15 euro pentru medicamente și 81 de euro merg către telefonia mobilă. Mai exact, este vorba de două contracte germane de telefonie: 69 de euro și 12 euro pentru un card grecesc de telefon mobil.

Pe de altă parte, Manfred Reuter a mai dezvăluit că reușește să pună deoparte aproximativ 500 de euro în fiecare lună de când s-a mutat în Grecia cu soția sa. Din nefericire, migrarea are și câteva părți mai puțin plăcute.

ADVERTISEMENT

Emigrarea în Grecia, părți negative

Manfred Reuter susține că emigrarea în Grecia are și unele părți negative, mai ales că necesită foarte multă pregătire în acest sens. În plus, pensionarii trebuie să fie foarte atenți cu cărțile de ședere și cu asigurările sociale.

De asemenea, trebuie să țină cont că au o vârstă înaintată și că trebuie să primească pensia într-un alt cont bancar. Pentru acest lucru a trebuit să informeze în prealabil instituția din Germania pentru a transfera banii în Grecia.

Totodată, pensionarii au luat în calcul îngrijirea medicală locală care trebuie să îndeplinească standarde foarte bune. Pentru a avea un venit suplimentar cei doi nemți cultivă fructe, legume și diverse plante aromatice.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”