News

Cât costă să te îmbarci pe cel mai mare vas de croazieră din lume. E de cinci ori mai mare decât Titanicul

Cel mai mare vas de croazieră din lume va porni în prima sa călătorie la sfârşitul lunii ianuarie, într-un sejur de şapte zile prin Caraibe.
02.12.2023 | 17:54
Cat costa sa te imbarci pe cel mai mare vas de croaziera din lume E de cinci ori mai mare decat Titanicul
Icon of the Seas este cel mai mare vas de croazieră din lume Foto: Royal Caribbean
ADVERTISEMENT

Royal Caribbean a dezvăluit cum arată cea mai mare navă de croazieră a sa, “Icon of the Seas”. Într-un videoclip postat pe site-ul companiei, primul lucru pe care privitorul îl vede este un parc acvatic uriaș la bordul unui vas oceanic.

Preţul ajunge până la aproape 6.000 de dolari

“Icon of the Seas” este cel mai mare vas de croazieră din lume şi îşi va începe aventura în Caraibe în data de 27 ianuarie 2024. Uriaşa navă va opera croaziere de șapte zile din Miami, în mai multe destinaţii din zona Caraibelor.

ADVERTISEMENT

Tonajul brut al navei este de 250.000 de tone, cu 14.000 de tone mai mult decât a celui mai mare vas de croazieră aflat în prezent la apă, “Wonder of the Seas”, și va fi cea mai mare navă de pasageri din lume construită vreodată, de cinci ori mai spaţioasă decât Titanicul.

Lungimea “Icon of the Seas” este de 365 metri, iar lăţimea este puţin mai mare de 65 metri, în timp ce numărul maxim de persoane acceptate la bord se apropie de 10.000, în care sunt incluşi şi cei aproximativ 2.300 membri ai echipajului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, luxosul vas de croazieră are 20 de punți, pe care sunt amplasate magazine, restaurante, săli de concerte, cluburi de noapte, dar și un parc central cu alei și atracții reale. La bordul său vor mai fi şapte piscine, dintre care una suspendată, dar şi un patinoar şi un teatru.

Rezervările pentru prima croazieră, care începe la sfârșitul lunii ianuarie, sunt deja deschise, iar preţul unui bilet pleacă de la 1.677 de dolari. Mai există opţiuni pentru cuşete cu vedere interioară, la 2.156 de dolari, dotate cu balcon, la 2.237, pentru ca pentru un un apartament preţul să urce până la 5.866 dolari.

ADVERTISEMENT

Sejurul de şapte zile are ca punct de plecare portul Miami, de unde vasul de croazieră va pleca spe St. Kitts & Nevis, unde va ancora în capitala Basseterre, apoi va face popas la Charlotte Amalie, capitala Insulelor Virgine Americane, de pe Insula St. Thomas, apoi oaspeţii vor fi debarcaţi pe faimoasă plajă CocoCay, din bahamas, înainte de a fi aduşi înapoi la Miami.

Între aceste escale, pasagerii sunt îmbiaţi la bord în cele peste 40 de restaurante, baruri și lounge-uri, precum și de sălile de sport sau zonele de spa.

ADVERTISEMENT

La îmbarcarea pe navă, oaspeților li se promite o „experiență artistică captivantă” în care se vor putea plimba de-a lungul Royal Promenade, o coloană sonoră futuristă formată din 3.000 de plăci cinetice în mișcare, care își schimbă culoarea.

ADVERTISEMENT