Life

Cât costă un apartament în blocul în care locuiesc 20000 de oameni. Condițiile nu sunt printre cele mai bune

Costul unui apartment din blocul unde stau 20000 de oameni. Condițiile nu sunt cele mai bune, dar pot fi pe placul cuiva.
17.04.2024 | 09:13
Cat costa un apartament in blocul in care locuiesc 20000 de oameni Conditiile nu sunt printre cele mai bune
Mulți locatari ies din bloc doar pentru a lua o gură de aer. Sursa foto: Medium, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum ar fi să locuiești într-un bloc cu 20000 de oameni, care să fie construit precum un oraș? Adică să dispui în interior de supermarket, cafenea, salon de manichiură și pedichiură, piscină, salon de frizerie sau de un food court uriaș? Un astfel de imobil există. Cât costă un apartament aici?

Cât costă un apartament în blocul precum un oraș? Aici locuiesc 20000 de oameni

Blocul este una dintre cele mai mari clădiri din China. Mai exact, este situat în Qianjiang Century City, un district central de afaceri din Hanszhou, capitala provinciei Yunnan. Clădirea este precum un oraș vertical, având o înălțime de 206 metri și o suprafață de 260.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Regent International este denumirea imobilului deosebit și care este proiectat de Alicia Loo, designerul șef al celui de-al doilea hotel cu șapte stele din lume, Singapore Sands Hotel. Construcția a fost finalizată în urmă cu 11 ani și poate găzdui până la 30.000 de locuitori, potrivit The Sun.

Regent International este cunoscut la nivel local precum un oraș vertical, în care dispui de facilitățile enumerate anterior, iar singurul motiv pe care îl poți avea ca să ieși afară este acela de a lua o gură de aer, proaspăt. Blocul este împărțit pe nici mai mult, nici mai puțin de 36-39 de etaje.

ADVERTISEMENT

Ce categorie de persoane preferă să supraviețuiască într-un asemenea mediu, aparent izolat de lume? Mulți ar spune că majoritatea sunt studenți, dar aflați că printre aceștia se află inclusiv proprietari de apartamente, de mici afaceri și creatori de conținut pe social media.

Se vând și se închiriază apartamente fără ferestre

Un alt aspect impresionant al acestei clădiri imense este faptul că are și apartamente fără ferestre, care se pot închiria. În jur de 210 de dolari se pot plăti lunar pentru astfel de spații, adică 984,73 lei românești, iar pentru unitățile mai mari și cu balcoane în jur de 560 de dolari, adică 2.626,85 RON.

ADVERTISEMENT

Așadar, printr-o comparație cu sumele care se percep pe chirii în România situația pare a fi mai favorabilă la Regent International, dar și egală cu acesta. Cât despre un apartament care se vinde aici, costul ar fi de 10.000 de yuani, adică aproape 1500 de dolari. Drept urmare, un apartament de 74 de metri pătrați ar valora peste 110.000 de dolari.

Dacă vă întrebați cum pot oamenii din Regent International să aibă un așa stil de viață, aflați că multora le convine, fiindcă au impresia că pot socializa mai mult și că economisesc din timp, dar și din costurile pentru un transport, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Specialiștii avertizează că nu este benefic să stai închis între patru pereți multă vreme. Se pot dezvolta probleme mintale și fizice, stres, conflicte cu cei dragi sau anxietate, din cauza lipsei aerului proaspăt, a luminii naturale și a spațiului verde.

ADVERTISEMENT