News

Cât costă un kilogram de roșii românești la un producător de lângă București. Prețul e foarte mic, oamenii au crezut că e o glumă

Cât costă un kilogram de tomate românești? Anunțul postat de un producător de lângă București. Prețul unui kg de roșii este în scădere
07.06.2023 | 08:58
Cat costa un kilogram de rosii romanesti la un producator de langa Bucuresti Pretul e foarte mic oamenii au crezut ca e o gluma
Cât costă un kilogram de roșii românești. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât costă un kilogram de roșii românești la un producător de lângă București. Sezonul roșiilor românești a început, prin urmare, prețul acestora a început să scadă. Spre deosebire de luna mai, putem spune că se constată o diferență considerabilă între prețuri.

Cât costă un kilogram de roșii românești. Prețul este incredibil

De exemplu, un producător de lângă București a postat un anunț spunând că vinde roșii românești la un preț foarte mic, comparând cu situația de acum o lună de zile. Comerciantul spune că un kilogram de roșii îl oferă spre vânzare cu 5 lei.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost postat de o persoană din Domnești, județul Ilfov, potrivit Gândul.ro. Având în vedere că localitatea se află în apropiere de Capitală, la doar câțiva kilometri, este foarte posibil ca negustorul să aibă mai mult succes decât comercianții din alte piețe din București.

Amintim că în luna mai, un kilogram de roșii costa 25 de lei în Piața Veteranilor din Cartierul Militari. Comerciantul respectiv a motivat prețul piperat specificând că el nu este producător.

ADVERTISEMENT

Mai mult, acesta povestea că în luna aprilie a vândut roșii chiar și cu 45 de lei. Acum, un kilogram se vinde cu aproximativ 12 lei în majoritatea piețelor din București, potrivit sursei citate.

Petrea Daea: „Știu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, preciza în legătură cu situația de acum o lună de zile, că este la curent cu  activitatea comercianților din piețe și că este informat cu privire la prețul tomatelor.

ADVERTISEMENT

„În fiecare zi ştiu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine. Știu că acele roșii au fost verificate de Autoritatea Fitosanitară, pentru că este obligatoriu (…) Sunt la ora actuală 20 de lei la fermier, 35 de lei şi 45 de lei. Sunt vârfurile de producţie”, spunea Petre Daea în luna mai.

De asemenea, tot în luna mai, Corpul de control al Ministerului Agriculturii a efectuat verificări în bazinul legumicol Glodeanu-Sărat. Acțiunea a avut loc după ce în urma unei anchete a IPJ Buzău s-a constatat că ar fi fost folosite substanţe chimice interzise pentru coacerea legumelor din sere.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Direcţia Agricolă Buzău a transmis că rezultatele au arătat că tomatele erau sigure pentru consum. „Nu au reieşit probe de reziduuri încât să nu fie bune pentru consum. În această dimineaţă au ajuns şi rezultatele probelor preluate de Corpul de Control, toate sunt sigure pentru consumul uman. Mai mult, au fost probe din care nu au reieşit pesticide, vă daţi seama că putem vorbi de produse ca fiind BIO, nefiind certificate. La cele care ieşit cu pesticide, vă spun că au ieşit şi de 80 de ori până la 100 de ori mai mici decât limitele admise consumului uman.

Chiar şi în cazul în care avem pesticide, avem valori care impun consumul lor în stare sigură. Putem garanta că prin aceste prelevări de probe, lucrurile sunt aşa cum ar trebui să fie, sunt bune de consum. Pe raftul BIO ar fi apărut tomate infestate, unde este raftul acela BIO, noi nu avem nimic certificat BIO la nicio legumă pe judeţul Buzău”, a transmis Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT