Life

Cât costă un litru de lapte în supermarketuri după ieftinirea prețurilor. Clienții vor avea parte de o supriza

Cât costă un litru de lapte în supermarketuri după ieftinirea prețurilor? Cine ajunge în magazine va avea parte de o surpriză.
01.08.2023 | 10:08
Cat costa un litru de lapte in supermarketuri dupa ieftinirea preturilor Clientii vor avea parte de o supriza
Cât costă un litru de lapte în supermarketuri după ieftinirea prețurilor. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cât costă un litru de lapte în supermarketuri după ieftinirea prețurilor? După cum știm prea bine de la 1 august, prețul alimentelor de bază urmează să scadă. Ce magazine au aplicat deja regula?

Cât costă un litru de lapte în supermarketuri după ieftinirea prețurilor

Guvernul a luat decizia să ieftinească prețurile alimentelor de bază. Asta în condițiile în care inflația a ajuns la un nivel record, iar pentru cei cu venituri mici, coșul de cumpărături poate fi ceva dificil.

ADVERTISEMENT

Unul dintre produsele achiziționate de români este chiar laptele. Cât costă un litru de lapte după ieftinirea prețurilor? Cei de la dcnews.ro au analizat prețurile din mai multe magazine din Cluj.

Astfel, un litru de lapte la un magazine Mega Image din Cluj Napoca costă acum 5,89 lei. Asta în condițiile în care același produs avea în urmă cu doar câteva luni un preț de 7,33 lei. Vorbim deci, despre o diferență semnificativă.

ADVERTISEMENT

Nu toate magazinele au aplicat însă regulile aflate Ordonanța Guvernului de reducere a produselor momentan. Un litru de lapte la Profi spre exemplu costa ieri seară 6,39 lei. Iar în urmă cu câteva luni, același produs putea fi achiziționat pentru 6,99 lei.

Ce produse se ieftinesc de la 1 august

Nu ar fi exclus însă ca prețurile să fie modificate din nou. Oricum ar fi, diferența este una cu adevărat semnificativă. Dincolo de prețul pentru un litru de lapte însă, să ne întoarcem și la alte produse.

ADVERTISEMENT

Sursa citată scrie spre exemplu că la fructe și la legume, regulile nu s-au aplicat. Și totuși ce produse se ieftinesc de la 1 august? Dincolo de lapte și de fructe, pâinea albă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi e și ea vizată.

De asemenea, iaurtul simplu din lapte de vacă, de maxim 200 de grame și brânza telemea de vacă la vrac ar trebui să fie mai ieftină. Făina la 1 kilogram, dar și mălaiul și uleiul de floarea soarelui la un litru sunt vizate la rândul lor.

ADVERTISEMENT

Carnea proaspătă de pui de asemenea, alături de ouăle de găină. Și carnea proaspătă de porc, alături de legume, inclusiv cartofi trebuie să fie mai ieftine de la 1 august. Aceeași regulă se aplică și în cazul zahărului alb tos de 1 kilogram.

ADVERTISEMENT