Life

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la Târgul de Crăciun de la Sibiu. Prețul este foarte ridicat anul acesta

Ce sumă trebuie să achiți pentru o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Costul este mult mai mare decât în 2022.
29.11.2023 | 18:35
Cat a ajuns sa coste o portie de sarmale la Targul de Craciun de la Sibiu Pretul este foarte ridicat anul acesta
Ce sumă trebuie să achiți pentru o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Costul este mult mai mare decât în 2022. Sursa foto: Pinterest / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale la Târgul de Crăciun de la Sibiu. Prețul este foarte ridicat anul acesta, dar cu toate astea rămâne unul dintre preparatele culinare cele mai savurate de români perioada aceasta.

Ce sumă trebuie să achiți pentru o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Costul este mult mai mare decât în 2022

Ce sumă trebuie să achiți pentru o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu, care s-a deschis pe 17 noiembrie și se va închide pe 2 ianuarie 2024. Costul este mult mai mare decât în 2022, turiștii fiind de părere că prețul este unul piperat.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au ajuns deja la evenimentul grandios, care este vizitat an de an de mii de turiști, au fost nevoiți să plătească bani frumoși pentru mâncare. Informațiile furnizate de turnulsfatului.ro, ne arată care sunt costurile.

Sursa menționată spune că oameniii trebuie să scoată din buzunar 35 de lei pentru două sarmale, la care nu se primește nimic în plus. Un cozonac tradițional poate fi achiziționat cu sume cuprinse între 75 de lei (850 de grame) și 110 lei pentru 1.100 de grame.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o bucată de ciolan, cu o greutate de circa 300 de grame, este 39 de lei. Friptura și ceafa de porc au un preț de 13 lei pe suta de grame, în timp ce frigăruile sunt 25 de lei și cartofii prăjiți sunt 15 lei.

În aceeași notă, turiștii care ajung la Târgul de Crăciun din Sibiu trebuie să mai știe că se plătește în plus atunci când vor să adauge lângă mâncare unele garnituri, cum ar fi murături, pâine, muștar, hrean, varză sau inele de ceapă.

ADVERTISEMENT

Turiștii, nemulțumiți de  prețurile din Târgul de Crăciun de la Sibiu

Mulți dintre turiștii care au ajuns deja la Târgul de Crăciun de la Sibiu s-au declarat extrem de nemulțumiți de prețurile pe care trebuie să le achite pentru mâncare,, dar și pentru alte distracții de la eveniment.

„Doamne cât de scumpe sunt toate”, „Prețuri ca la Paris” sau „Mai scump e dacă te prinde la poartă cu mâncare de acasă, cică e 100 de lei amenda!”, sunt câteva dintre comentariile oamenilor, scrie protv.ro.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, produsele realizate manual din flori din lut ars, făcute de un producător din Germania, costă între 7 și 12 lei firul de floare lucrat și ajung până la 150 de lei aranjamentele. Un pahar de vin fiert costă între 10 și 15 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: