News

Cât de bogată este funcționara din primărie inculpată după incendiul de la Ferma dacilor. Doar ea și Cornel Dinicu au fost arestați în dosar

Luiza Anghelina, care are funcția de inspector superior la Primăria Gura Vadului, se află în prezent sub control judiciar.
29.01.2024 | 17:24
Cat de bogata este functionara din primarie inculpata dupa incendiul de la Ferma dacilor Doar ea si Cornel Dinicu au fost arestati in dosar
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma dacilor, se află în arest preventiv de la începutul anului. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Inquam photos/Bogdan Buda, Facebook
ADVERTISEMENT

Luiza Anghelina, funcționara care se ocupa de urbanism în cadrul Primăriei Gura Vadului, a fost arestată preventiv pe 19 ianuarie 2024, deoarece este suspectată de procurori că a eliberat autorizaţii de intrare în legalitate a construcţiilor complexului turistic Ferma Dacilor fără a fi făcut verificările necesare.

Soțul funcționarei este consilier local la Primăria Gura Vadului

Magistrații de la Tribunalul Prahova au hotărât, pe 26 ianuarie, scoaterea Luizei Anghelina din arestul preventiv și plasarea ei sub control judiciar. Această decizie este definitivă. Femeia este inculpată pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. La primăria din Gura Vadului, Anghelina avea responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului.

ADVERTISEMENT

Procurorii susțin că Anghelina, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului (Constantin Lungu și Marius Sora), a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei de la Ferma dacilor, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Până acum, doar Anghelina și Cornel Dinicu, patronul Fermei dacilor, au fost arestați în acest dosar.

Anghelina este acuzată că, în calitate de funcţionar public, a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de Ferma dacilor, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă.

ADVERTISEMENT

Ultima declarație de avere a Luizei Anghelina în calitate de funcționar public a fost completată pe 9 iunie 2023, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul declarațiilor de avere și de interese. Din document reiese că Anghelina, care are funcție de inspector superior la primăria din Gura Vadului, deține un portofoliu imobiliar impresionant alături de soțul ei, Călin Anghelina, care este consilier local la aceeași primărie.

Familia Anghelina deține șapte terenuri, o casă și un apartament

Astfel, Luiza Anghelina deține în proporție de 100% două terenuri agricole în Gura Vadului, unul de 37.100 metri pătrați, moștenit în 2017, celălalt de un hectar, dobândit în urma unei hotărâri judecătorești în 2002. Tot în Gura Vadului mai deține, în părți egale cu soțul ei, două terenuri agricole.

ADVERTISEMENT

Unul are o suprafață de 13.400 metri pătrați și a fost cumpărat în 2007, celălalt, de 14.500 metri pătrați, a fost dobândit în 2008 în urma unei hotărâri judecătorești. Soții Anghelina mai au două terenuri intravilane în aceeași localitate, unul de 1.200 metri pătrați, cumpărat în 2006, celălalt de 200 metri pătrați, cumpărat în 1997.

Așadar, familia Anghelina are în total șapte terenuri, cinci agricole și două intravilane. Tot în Gura Vadului, familia funcționarei la primărie mai are o casă de locuit de 85 metri pătrați, cumpărată în 2006, și un apartament de 46 metri pătrați, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare în 1997.

ADVERTISEMENT

Luiza Anghelina a cerut strămutarea dosarului

În declarația de avere mai apare un autoturism Skoda, fabricat în 2010. În schimb, la rubricile bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, active financiare, plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordat și datorii, Luiza Anghelina nu a completat vreo informație. La rubrica veniturilor anuale, funcționara a completat suma de 43.133 lei, încasată de la primărie.

Astfel, Luiza Anghelina a avut un salariu lunar de 3.594 lei la care s-au adăugat vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei. Soțul funcționarei a încasat 5.844 lei ca indemnizație de consilier local la Primăria Gura Vadului, veniturile fiind completate de salariul anual de 48.000 lei (4.000 lei pe lună), încasat ca administrator la compania Astravest Arad.

Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, Luiza Anghelina dorește strămutarea dosarului de la Tribunalul Prahova, în care este acuzată pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. Cererea ei a fost înregistrată pe 25 ianuarie 2024 la Curtea de Apel Ploiești, iar primul termen a fost programat pentru 16 februarie 2024.

ADVERTISEMENT