Life

Cât de greu e să faci muzică în România? Povestea folcloristei care s-a apucat să pună unghii pentru a avea bani de melodii

Gabriela Racu, una din tinerele interprete de muzică folclorică din România, a vorbit despre cât de greu i-a fost să intre în industria aceasta. Ce sacrificii trebuie să facă un artist?
22.07.2022 | 16:46
Cat de greu e sa faci muzica in Romania Povestea folcloristei care sa apucat sa puna unghii pentru a avea bani de melodii
Gabriela Racu, interpretă de muzică folclorică
ADVERTISEMENT

A munci nu e deloc o rușine, mai ales când banii pentru care te străduiești uneori chiar și zeci de ore într-o zi sunt investiți în visul tău. Așa este și povestea cântăreței de muzică populară Gabriela Racu, o artistă care a făcut sacrificii imense pentru a produce propriile sale melodii.

Gabriela Racu a muncit pe rupte înainte să scoată primele ei melodii

E greu să faci muzică în România? Dacă e să o ascultăm pe folclorista în vârstă de 24 de ani, răspunsul este da! Cântăreața a povestit, în exclusivitate pentru FANATIK, la ce a trebuit să recurgă pentru a-și face un loc pe scena folclorului românesc.

ADVERTISEMENT

Înainte să vadă primele rezultate din muzică, Gabriela Racu muncea câte 9 ore pe zi, iar pe lângă primul ei job, s-a apucat și de un curs de manichiură, realizându-și un mic salon la ea acasă.

La început, interpreta de muzică tradițională le făcea unghiile prietenelor, iar apoi i s-a dus vorba priceperii sale și a avut tot mai multe cliente. Banii pe care îi câștiga extra-salariu i-a investit până la ultimul leu în visul ei de a cânta, în producerea melodiilor.

ADVERTISEMENT

„Aveam un job de 9 ore și nu aveam timp deloc să studiez și nici banii nu-mi ajungeau”

„Au fost perioade dificile. Am dat și ultimii bani din portofel pentru a înregistra o piesă. Eu plănuiam piesele, le aveam în minte, dar nu aveam suficienți bani încât să devină realitate.

Nu aveam suficiente cântări și nu aveam bani pentru piese. Aveam un job de 9 ore și nu aveam timp deloc să studiez și nici banii nu-mi ajungeau ca să pot face măcar una din piesele compuse. Așa că am ales să fac un curs de tehnician unghii. Am început să îmi chem prietenele să le fac unghiile în timpul liber. Lucram uneori după muncă încă 5-6 ore pe zi, uneori dimineața de la 6 sau până seara tărziu.

ADVERTISEMENT

Am făcut sacrificii și încă fac. Sunt foarte mândră că am ajuns să îmi îndeplinesc fiecare vis pas cu pas, muncind foarte mult. În fiecare zi învăț câte ceva. Mă simt zilnic la început. E greu să fii intre cei mari când nu te știe nimeni. Țintesc cât mai sus. Partea financiară nu m-a impedicat deloc să îmi fac planuri mărețe și să le realizez pas cu pas”, a povestit Gabriela Racu pentru FANATIK.

Cântăreața a lansat melodia „Horă de nuntă”

Una dintre realizările pe care speră ca publicul să o aprecieze este piesa „Horă de nuntă”, o melodie la care a ajutat-o partenerul ei de viață, Florin, și el implicat în această industrie.

ADVERTISEMENT

Hora Gabrielei Racu a venit de la ideea de a compune ceva vesel, după ce artista realizase deja „Hora moldoveanului”. Gabriela lucrează foarte bine cu iubitul ei. Florin se ocupă de partea tehnică a creațiilor sale artistice.

Melodia a fost lansată undeva la începutul acestei luni. Clipul, disponibil pe Youtube, a fost văzut de aproape 20.000 de persoane până în acest moment.

Gabriela Racu a făcut și o serie de cover-uri înainte să își lanseze propriile sale piese muzicale. Una din artistele pe care o apreciază foarte mult este Irina Rimes, de la care a cântat melodia „Bolnavi amândoi”, înainte să știe sigur că drumul ei muzical este în zona folclorică.

ADVERTISEMENT