News

Cât de mult îi afectează coronavirusul pe cei care au astm. Cifrele oferite de americani schimbă perspectiva

17.04.2020 | 12:16
Cat de mult ii afecteaza coronavirusul pe cei care au astm Cifrele oferite de americani schimba perspectiva
ADVERTISEMENT

Imediat după ce pandemia de coronavirus s-a extins la nivel global, organizațiile de sănătate avertizau că boala îi afectează foarte mult pe oamenii bolnavi de astm.

Cât de mult îi afectează coronavirusul pe cei care au astm

Însă, conform publicației New York Times, veștile venite din Statele Unite ale Americii sunt mai mult decât îmbucurătoare pentru cei bolnavi de astm cu privire la complicațiile care pot apărea în cazul infectării cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Statisticienii au făcut o listă cu primele 10 probleme cronice de care sufereau pacienții decedați în ultima lună în statul New York, epicentrul focarului din SUA, iar astmul nu se află primtre ele.

Oficialitățile americane au precizat că doar aproximativ 5% dintre pacienții care au murit de COVID-19 sufereau și de astm, iar aceste cifre sunt considerate modeste față de ce se așteptau specialiștii.

ADVERTISEMENT

Hipertensiunea, principala cauză de deceselor de coronavirus din New York

”Nu vedem foarte mulți pacienți cu astm. Factorii de risc mai comuni sunt obezitatea morbidă, diabetul și bolile cronice de inimă”, a declarat doctorul Bushra Mina, specialist pulmonar la Lenox Hill Hospital din New York.

Principalele comorbidități enumerate de oficialii din New York sunt, în ordine, hipertensiunea, diabetul, colesterolul ridicat, boala coronariană, demența și fibrilația atrială, o afecțiune cardiacă.

ADVERTISEMENT

Boala pulmonară obstructivă cronică, o altă afecțiune respiratorie, dar una cu o demografie mai veche decât astmul, se află pe locul șapte. Lista este completată de boala renală, cancerul și insuficiența cardiacă congestivă.

Aproape opt la sută din populația SUA, aproximativ 25 de milioane de oameni, suferă de astm, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor. Printre simptomele astmului se numără respirația șuierătoare și tusea.

ADVERTISEMENT

Centrul de bătrâni Andover Subacute & Rehab din New Jersey a fost lovit cumplit de boală. 68 de persoane au murit recent, dintre care 26 erau depistați pozitiv cu COVID-19. Polițiștii au primit un pont anonim, telefonic, legat de mai multe nereguli de la acest azil. Aceștia s-au deplasat la azil și au descoperit 17 cadavre ținute în condiții improprii.

ADVERTISEMENT