Life

Cât de periculoasă este, de fapt, mușcătura de porc. Ce trebuie să faci imediat

La ce pericole te expui dacă ești mușcat de porc. Pașii pe care trebuie să îi faci imediat pentru a nu apărea complicații
13.12.2023 | 17:50
Cat de periculoasa este de fapt muscatura de porc Ce trebuie sa faci imediat
Cât de periculoasă este mușcătura de porc Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În această perioadă, porcul este vedeta sezonului. Însă, înainte de a ajunge în punctul în care să fie sacrificat, fermierii trebuie să știe un aspect. Și anume, acela că mușcătura de porc poate fi extrem de periculoasă.

Riscurile la care te expui dacă ești mușcat de porc

Porcul este unul dintre animalele cel mai frecvent crescut în gospodăriile fermierilor. Acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta devine o comoară, căci milioane de români pun pe masă preparate din porc. Însă, ce nu știe multă lume este faptul că porcul poate fi și periculos.

ADVERTISEMENT

Fermierii care cresc porci trebuie să fie atenți la mușcătura de porc. Aparent inofensivă, mușcătura de porc poate fi extrem de periculoase, mai ales dacă nu sunt tratate la timp.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la rănile provocate de mușcătura de porc. Acestea trebuie tratate cât mai repede de un specialist pentru a nu apărea complicații.

ADVERTISEMENT

Mușcătura de porc nu trebuie nicicum ignorată. Medicii susțin că au existat cazuri atât de complicate, încât a fost nevoie chiar de amputarea piciorului mușcat. Cazurile mai puțin grave au fost acelea în care membrul respectiv s-a ales doar cu infecții destul de puternice.

Când trebuie să mergi, de fapt, la spital

Cele mai multe persoane ajung la spital cu plăgi serioase sau cu membre mușcate de porci. În unele cazuri, din păcate, prezentarea la medicul de specialitate are loc mult prea târziu.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, medicii se așteaptă la creșterea numărului de pacienți care să se prezinte la spital cu mușcături de porc. Animalele devin mult mai agresive, mai ales în momentul în care sunt sacrificate.

Totuși, dacă vă aflați în astfel de situații, trebuie să știți că aceste mușcături sunt extrem de periculoase. Pot provoca traumatisme la nivelul gambelor, al antebrațelor, dar și la nivelul altor segmente de membre.

ADVERTISEMENT

În cazul în care mușcătura de porc a fost unul serioase, această necesită profilaxie antitetanică, dar și hemostază privizorie. De cele mai multe ori, este nevoie și de evaluare imagistică, intervenția chirurgilor reconstructivi sau suport volemic.

De asemenea, în cazul în care mușcătura are loc la nivelul feței, totul este mult mai complicat. Victima s-ar putea să aibă nevoie inclusiv de grefări ulterioare.

ADVERTISEMENT
Tags: