Life

Cât de sănătos este, de fapt, consumul de slănină cu ceapă. Medicul Vlad Ciurea a spus adevărul

Medicul Vlad Ciurea, detalii despre unul dintre cele mai iubite preparate de către români. Cât de recomandată este combinația dintre slănină și ceapă.
16.02.2024 | 20:06
Cat de sanatos este de fapt consumul de slanina cu ceapa Medicul Vlad Ciurea a spus adevarul
Vlad Ciurea, adevărul despre consumul de slănină cu ceapă. Sursa foto: Freepik, Facebook
ADVERTISEMENT

Perioada sărbătorilor de iarnă a trecut, dar asta nu înseamnă că pofta românilor pentru preparate tradiționale s-a stins. Una dintre cele mai faimoase combinații culinare de la noi este cea dintre slănină și ceapă. Aproape că nimeni nu îi poate rezista, însă, medicul Vlad Ciurea a venit cu anumite precizări.

Cât de des poți mânca slănină cu ceapă

Slănina cu ceapă este o adevărată explozie de gust și savoare. Este una dintre combinațiile alimentare preferate de către români, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru că nu mulți îi pot rezista, medicul Vlad Ciurea a punctat câteva aspecte referitoare la această combinație.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate, toți pofticioșii trebuie să știe că este esențial un echilibru alimentar. Slănina cu ceapă este unul dintre cele mai vechi obiceiuri întâlnite la români. Acesta s-a perpetuat ani la rând și este aproape imposibil ca cineva să renunțe la el.

Medicul Vlad Ciurea a precizat că nu este obligatorie renunțarea la acest obicei alimentar. Mult mai importantă este consumarea lui cu moderație pentru a evita anumite probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Medicul este conștient de faptul că românii vor prefera mereu slănina cu ceapă în detrimentul altor alimente sofisticate. Explicația este una foarte simplă și ține de cultura și de obiceiurile alimentare ale fiecărui popor.

”Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația”, a spus medicul Vlad Ciurea, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Moderația este cheia spre o alimentație echilibrată

Medicul Vlad Ciurea a pus accentul pe ideea de a cunoaște conceptul de moderație în alimentație. Este foarte important că atunci când organismul cere anumite alimente, să nu cădem în această capcană.

Un alt aspect foarte important legat de consumul de slană cu ceapă este legat de vârstă. Obiceiurile alimentare trebuie stabilite în funcție de vârstă, pentru că un organism tânăr arde mult mai repede caloriile decât unul mai în vârstă.

ADVERTISEMENT

”Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a mai declarat medicul pentru aceeași sursă.

Cu alte cuvinte, consumul de slănină cu ceapă nu este unul nociv, atât timp cât nu este consumat excesiv. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că îi oferim organismului nostru nutrienții de care are nevoie, nu ceea ce poate cere el, la un moment dat, de poftă.

ADVERTISEMENT
Tags: