Life

Obiceiul nociv pe care mulți români îl au în vacanță. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă

Obiceiul nociv la care trebuie să renunți cât mai repede dacă vrei să ai o vacanță reușită. Recomandările medicului Vlad Ciurea
17.01.2024 | 07:08
Obiceiul nociv pe care multi romani il au in vacanta Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarma
Vlad Ciurea recomandă renunțarea la acest obicei în vacanță. Sursa foto: Pixabay, Freepik, Facebook
ADVERTISEMENT

Atunci când plecăm în vacanță, prioritatea este de a ne relaxa și de a ne simți bine. Însă, fără să conștientizăm, apelăm la un obicei care ne afectează foarte mult creierul. Tocmai de aceea, medicul Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă pentru toți românii care obișnuiesc să facă asta.

La ce obicei trebuie să renunți atunci când mergi în vacanță

Vlad Ciurea este unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi de la noi din țară. De-a lungul timpului, acesta a creat o conexiune specială cu pacienții lui și, tocmai de aceea, vine mereu cu sfaturi prețioase pentru ei.

ADVERTISEMENT

Sănătatea este pe primul și, din păcate, de cele mai multe ori nu ne dăm seama că o alterăm prin obiceiuri banale. Una dintre aceste deprinderi este cea mai întâlnită în timpul vacanțelor și al concediilor.

Medicul Vlad Ciurea susține că acest obicei nu face decât să ne suprasolicite creierul. Ba mai mult, din acest motiv, nici nu ne putem relaxa corespunzător în vacanță.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea ciudat, unul dintre cei mai mare dușmani ai vacanțelor reușite este telefonul mobil. Multe persoane rămân conectate la telefon chiar și când sunt departe de casă sau de locul de muncă.

Neurochirurgul Vlad Ciurea pune hidratarea corespunzătoare a organismului pe primul loc

Obiceiul de a verifica mai mereu ce se întâmplă, ce e-mailuri au mai fost trimite este extrem de nesănătos pentru creier. Tocmai de aceea, medicul Vlad Ciurea recomandă o detașare de acest device, mai ales atunci când suntem în vacanță.

ADVERTISEMENT

La fel de importantă ca renunțarea la telefon este și hidratarea. De obicei, persoanele aleg să uite de orice reguli în vacanțe și vor doar să se simtă bine. Uneori, chiar și hidratarea este tăiată de pe listă, prioritizând alte lucruri mai puțin importante.

De fiecare dată când este întrebat ce ar trebui să se consume în vacanță, răspunsul medicului Vlad Ciurea este simplu. Pentru neurochirug, hidratarea este esențială. Ba mai mult, hidratarea corespunzătoare ne ține departe de unele dintre cele mai grave boli.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar, în timp, lipsa hidratării are efecte nocive asupra creierului. De cele mai multe ori, aceste efecte sunt mult mai vizibile în cazul persoanelor în vârstă.

Deshidratarea encefalului este o afecțiune extrem de gravă care, de cele mai multe ori, este vizibilă doar la RMN. Tocmai de aceea, pentru a sta departe de o astfel de afecțiune, este medicul recomandă să bem cât mai multă apă.

ADVERTISEMENT