Life

Ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți. Medicul Vlad Ciurea spune că acest obicei face minuni pentru creier și organism

Medicul Vlad Ciurea spune ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți. O să te simți mult mai bine cu acest obicei.
31.01.2024 | 13:03
Ce sa faci in fiecare dimineata inainte sa te speli pe fata sau pe dinti Medicul Vlad Ciurea spune ca acest obicei face minuni pentru creier si organism
Ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea a dezvăluit ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți. Deși multe persoane se ocupă de igiena personală imediat după trezire, acest obicei nu e tocmai unul bun pentru organism.

Ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți

Obișnuiești să te speli dimineața cum te trezești pe față sau pe dinți? Medicul Vlad Ciurea spune că organismul nostru are cu totul alte nevoi la primele ore. Astfel, este bine să știi ce ai de făcut.

ADVERTISEMENT

Dacă într-adevăr vrei o mai bună funcționare a creierului și totodată vrei să te simți bine pe tot parcursul zilei, iată ce să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți. Potrivit medicului Vlad Ciurea, aerul curat inspirat dimineața face minuni pentru creier.

Iar imediat după ce faci acest lucru este bine să bei neapărat apă și nicidecum cafea. Apa trebuie să fie la temperatura camerei, nici prea rece și nici prea caldă. Poți adăuga inclusiv o felie de lămâie în pahar dacă vrei un alt gust. Important este însă să te hidratezi încă de la primele ore.

ADVERTISEMENT

Potrivit medicului, apa se bea pe stomacul gol și umidifică dar și curăță tot corpul. De asemenea, apa activează organismul dimineață, astfel că de abia după ce o consumi, corpul ajunge practic să fie”pornit”.

„Trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.

ADVERTISEMENT

Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește”, spune medicul Vlad Ciurea.

Recomandările medicului Vlad Ciurea

Acum că ai aflat ce e bine să faci în fiecare dimineață înainte să te speli pe față sau pe dinți, cum continuă o rutină sănătoasă pentru creier și organism? Medicul spune că după ce ai băut apa poți face exerciții fizice, cât de banale.

ADVERTISEMENT

De abia apoi poți trece la igiena de dimineață, precum spălatul pe dinți sau pe față. Totodată, micul dejun, recomandă specialistul, trebuie luat încet. Și de abia apoi te poți bucura de cafeaua de dimineață. Având această ordine, creierul și organismul vor funcționa mai bine.

„Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT