News

Câți bani poți să scoți zilnic de la un bancomat Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT. Care sunt limitele de retragere

Câți bani poți să scoți zilnic de la un bancomat de la principalele bănci Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT. Limitele de retragere.
27.05.2023 | 09:30
Cati bani poti sa scoti zilnic de la un bancomat Raiffeisen BCR BRD ING sau BT Care sunt limitele de retragere
Câți bani poți să scoți zilnic de la un bancomat Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Câți bani poți să scoți zilnic de la un bancomat al celor mai importante bănci care activează în România. Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT impun anumite limite de retragere.

Câți bani poți să scoți zilnic de la un bancomat Raiffeisen, BCR, BRD, ING sau BT

Nu de puține ori, în momentul în care am dorit să retragem o sumă mai mare de bani de la un bancomat am întâmpinat probleme legate de limita maximă. Asta pentru că fiecare bancă impune un anumit plafon inițial.

ADVERTISEMENT

Acesta variază în general de la 3.000 la 5.000 de lei. Astfel, dacă în unele situații avem nevoie urgentă de o sumă mai mare decât câteva mii de lei, ar fi bine să ne pregătim din timp pentru astfel de situații.

E important de precizat că pragul inițial de extragere 3.000-5.000 nu este unul fix. În absolut toate cazurile, acesta poate fi extins de către titularul contului. Există mai multe metode, în funcție de regulile băncii.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din țară, clienții ei pot retrage cel mult 5.000 de lei pe zi. După o extindere, pot fi scoși până la 9.000 de lei pe zi de la bancomatele băncii.

Alte mari bănci, precum BCR sau BRD au limite de retragere de la ATM cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. Dacă vorbim de Raiffeisen, cel mai mic plafon de retragere este de 3.000 de lei, pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard/ Raiffeisen Bank Vodafone/ Raiffeisen Bank eMAG.

ADVERTISEMENT

Cei cu opțiunile Raiffeisen Bank Gold au limita de retragere de 5.000 de lei. În cazul Raiffeisen Bank World Mastercard, românii pot scoate de la bancomat zilnic până la 10.000 lei, notează SpyNews.

Banca de la care clienții pot scoate până la 15.000 de lei pe zi

La nivel național, ING, considerată a patra cea mai mare bancă din țară, vine cu cel mai generos prag maxim inițial. Acesta ajunge la 15.000 de lei. Vorbim de o sumă mai mare decât pragul maxim extins al unora dintre băncile enumerate mai sus.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții băncilor din țară explică faptul că restricționarea retragerilor de numerar se face pentru siguranța tranzacțiilor efectuate cu cardul. În cazul în care ești client al oricărei bănci și dispui de sumele necesare, poți modifica zilnic valorile.

În general, pragul poate fi extins de către titularul contului prin mai multe formule, în funcție de procedurile băncii:

  • printr-un apel telefonic către reprezentanții băncii, în care clientului i se cer anumite date de identificare
  • prin aplicațiile digitale puse la dispoziție de bănci
  • prin prezentarea fizică la o sucursală a băncii în cauză
ADVERTISEMENT