News

Cât va costa vaccinul anti Covid-19 produs de americani. Prețul anunțat pentru o doză

06.08.2020 | 09:06
Cat va costa vaccinul anti Covid19 produs de americani Pretul anuntat pentru o doza
ADVERTISEMENT

Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Iată o întrebare la care producătorii de peste ocean au anunțat, recent, prețul stabilit.

Americanii sunt convinși că este o chestiune de timp până când vor scoate pe piață un vaccina util în lupta cu pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, compania farmaceutică Moderna a anunțat că va cere între 32 şi 37 dolari pe doză pentru vaccinul său împotriva SARS-CoV2.

Cât va costa vaccinul anti Covid-19. Americanii au anunțat prețul pentru o doză

Dat fiind faptul că încă nu există pe piață un vaccin a cărui utilitate să fie dovedită științific în lupta cu virusul care a ucis peste 700.000 de oameni și a infectat aproape 20 de milioane, americanii au anunțat deja prețul pentru un astfel de viitor tratament.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei de la compania farmaceutică Moderna, care lucrează intens pentru scoatere pe piață a acestui vaccin anti-COVID, cer între 32 şi 37 dolari pe doză pentru produsul lor împotriva coronavirusului.

”Este un preţ de pandemie“, a spus compania. Prețul pe care Moderna îl percepe pentru comenzile mici este mai mare decât cel cerut de Pfizer, 19,5 dolari pe doză.

ADVERTISEMENT

Conform CNBC, reprezentanții companiei spun că acesta este un ”preţ de pandemie“, care va depinde şi de numărul de doze comandate de fiecare ţară.

”Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată“, a spus într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel.

ADVERTISEMENT

Moderna, discuții cu mai multe țări pentru furnizarea vaccinului

Vaccinul anti-Covid-19 va ajunge în mai multe țări de pe glob. Cei din conducerea institutului sanitar au dezvăluit că au început deja discuțiile cu mai multe state de pe glob pentru furnizarea acestui vaccin după ce va fi scos pe piață.

”În acest moment colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel

Cei de la Moderna au primit, în două tranșe, aproape 900 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a aduce pe piață un vaccin în timp record, în condiţiile în care până acum cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.

ADVERTISEMENT