Sport

Cât va sta Dănuţ Lupu după gratii! Prima veste bună pentru internaţionalul român: “100% aşa va fi”. Exclusiv

Dănuţ Lupu a fost condamnat la şapte luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru conducere fără permis. Fostul internaţional primeşte şi o veste bună, FANATIK a aflat că el va ispăşi jumătate din pedeapsă.
13.10.2023 | 17:17
Cat va sta Danut Lupu dupa gratii Prima veste buna pentru internationalul roman 100 asa va fi Exclusiv
Cât va sta Dănuţ Lupu după gratii! Prima veste bună pentru internaţionalul român: "100% aşa va fi". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu a fost condamnat la şapte luni şi 10 zile de închisoare la Curtea de Apel, pentru conducere fără permis în repetate rânduri. Fostul internaţional a fost încătuşat pe aeroportul Otopeni, când s-a întors în ţară din Dubai şi condus direct la penitenciarul Rahova.

Cât va sta Dănuţ Lupu după gratii! Prima veste bună pentru internaţionalul român

Având în vedere că a fost plecat din ţară în momentul în care instanţa a dat verdictul, Dănuţ Lupu a fost dat în urmărire generală şi mai multe voci din spaţiul public au susţinut că acest statut de “fugar” îi va anula dreptul de eliberare condiţionată.

ADVERTISEMENT

Pentru a lămuri situaţia, FANATIK a stat de vorbă cu avocatul specializat în drept penal, Adrian Cuculis. El a explicat că faptul că Lupu s-a predat mai târziu nu va reprezenta nicio interdicţie în eliberarea condiţionată, spunând că fostul internaţional va sta, cel mai probabil, 3 luni şi jumătate după gratii:

“Asta că este considerat fugar… nu reprezintă o interdicţie în cazul ăsta. Eliberarea condiţionată s-a operat. Nu există o interdicţie. Dacă vor discuta despre condiţiile reabilitării din penitenciar, adică pentru a putea ieşi înainte de termen, sigur că se uită şi judecătorul. 

ADVERTISEMENT

“Eu cred că 100% va fi eliberat condiţionat şi teoretic o să stea jumătate din pedeapsă, adică trei luni şi jumătate”

«Bă, ce-ai făcut aici? Ai fugit?», dar omul era plecat, pe bune acuma. Aşa mi se pare că este o mega mizerie ce s-a întâmplat acolo, la fel cum este şi faptul că s-a urcat la volan de 100 de ori fără permis.

Ce exemplu dai în societate? Alţii scap, pe alţii îi bagi la puşcărie. Eu cred că 100% va fi eliberat condiţionat şi teoretic o să stea jumătate din pedeapsă, adică trei luni şi jumătate.

ADVERTISEMENT

Pe bună purtare şi pe tot, va sta jumătate din pedeapsă. Deci nu va fi la două treimi sau altceva, va fi 1/2″, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru FANATIK.

Dănuţ Lupu, declaraţie la FANATIK SUPERLIGA înainte de a reveni în ţară: “Îmi voi ispăși pedeapsa pe care am primit-o conform legii”

Dănuţ Lupu s-a întors din Dubai duminica trecută pentru a se preda. Înainte de a ajunge în ţară, fostul fotbalist a dat ultima declaraţie publică, în care spunea că îşi va ispăşi pedeapsa, aşa cum a decis instanţa:

ADVERTISEMENT

„Voi ajunge astăzi în România să mă predau, așa cum am promis zilele trecute la voi la Fanatik. Vin din Dubai, acolo unde am fost cu soția mea. Voi ateriza astăzi în România.

Sper din tot sufletul ca la aeroport să nu se facă spectacol și lucrurile să decurgă normal astfel încât toată lumea să își facă datoria.

Bineînțeles, eu îmi voi duce crucea, dar sper că voi fi lăsat să fac asta cu demnitate. Mă predau astăzi, pentru azi erau și biletele de avion de întoarcere.

Îmi voi ispăși pedeapsa pe care am primit-o conform legii. Din acest moment nu o să mai dau niciun fel de declarație și sper ca toată lumea să fie bine, în special familia mea”, a spus Dănuţ Lupu înainte de a ajunge în ţară.

Dănuţ Lupu s-a predat pe data de 8 octombrie. Cel mai probabil, fostul internaţional român îşi va petrece sărbătorile de iarnă după gratii şi dacă va ispăşi jumătate din pedeapsă, va fi eliberat în finalul lunii ianuarie.

  • 7 luni şi 10 zile de închisoare este condamnarea primită de Dănuţ Lupu
  • 56 de ani are fostul internaţional român
ADVERTISEMENT
Tags: