Sport

Daniel Niculae, discurs fără precedent: „O mizerie de dosar”. Ce spune de stenogramele cu Sebastian Colțescu

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a rupt tăcerea în privința dosarului în care e cercetat. Ce spune de stenogramele cu Sebastian Colțescu. Cere modificarea Legii 4
23.04.2024 | 16:41
Daniel Niculae discurs fara precedent O mizerie de dosar Ce spune de stenogramele cu Sebastian Coltescu
Daniel Niculae, discurs acid despre implicarea în dosarul „Pyro”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a avut prima ieșire în spațiul public după ce a fost cercetat în dosarul „Pyro” alături de liderul galeriei, Liviu Ungurean. Oficialul Rapidului consideră că i s-a făcut o mare nedreptate și atacă „Legea Dragomir”.

Daniel Niculae, primele declarații după o lungă perioadă de tăcere: „S-a aruncat cu noroi peste o carieră curată de 20 de ani”

Daniel Niculae e pur și simplu scârbit de modul în care a fost tratat în spațiul public în contextul dosarului „Pyro”: „Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pentru că nu a fost o perioadă ușoară. Cu această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi peste o carieră curată de 20 de ani”.

ADVERTISEMENT

Președintele Rapidului a continuat discursul acid: „Sunt poate și lucruri pe care nu le-am făcut bine, dar nu să apar o săptămână ca un criminal pe la toate canalele de știri. Au apărut teorii ale conspirației că a început totul după victoria cu 4-0 cu FCSB, că sunt alegeri, lucruri care au fost false”.

Niculae e convins că această atmosferă a apăsat pe umerii jucătorilor: „Datorită acestor lucruri nici evoluția echipei nu a fost una pe care ne-am dorit-o. Dar nu ăsta e motivul principal că nu suntem acum acolo”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae lămurește scandalul stenogramelor: „Eu nu l-am sunat pe Colțescu. Nu am numărul niciunui arbitru”

Daniel Niculae a remarcat o schimbare de atitudine a forțelor de ordine: „Jandarmeria a devenit foarte agresivă de un an cu toate echipele care au suporteri”.

Fostul jucător al Rapidului a ținut să pună capăt speculațiilor în privința stenogramelor cu „Bocciu”„Vreau să fac și eu o precizare că a apărut numele lui Sebastian Colțescu. Eu nu l-am sunat și nu am numărul de telefon al niciunui arbitru. Nu a existat niciun dialog”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae atacă și celebra lege a lui Mitică Dragomir: „Dosarul va avea o finalitate și nu e corect ca doi oameni să se afle în închisoare pentru atât de puțin. Torțe sunt pe toate stadioanele din lume. E clar că Legea 4 este depășită și ar trebui refăcută”.

Președintele Rapidului, atac la arbitraj după FCSB – Rapid 2-2: „A fost viciere de rezultat. Greșeli grave împotriva noastră”

Daniel Niculae e convins că Rapidul a fost dezavantajată grav la meciul cu FCSB și asta ar putea să o coste calificarea în cupele europene: „Golul eronat la Hasani și golul lor, când ne-au egalat și e clar că mingea a ieșit afară și apoi este penalty-ul din minutul 83. Este viciere de rezultat indiferent ce mi-ar spune unii sau alții. Au fost greșeli grave împotriva noastră. Noi am jucat mai bine în prima repriză. Dacă ajungi la 3-1 și e validat golul lui Hasani cred că meciul e în mare parte jucat”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Niculae a recunoscut că rivala a fost echipa mai puternică: „Asta nu înseamnă că FCSB nu merită titlul de campioană. A dominat cap-coadă și nu există niciun dubiu în privința asta”.

Daniel Niculae a dezvăluit că avea un nou rol la Rapid și va prelua atribuții de director sportiv: „Mi s-a cerut să fiu zilnic să fiu lângă echipă până la finalul campionatului. Partea administrativă mai poate aștepta. Sportiv nu suntem bine.

Trebuie să găsim soluții că mai sunt cinci meciuri și trebuie să termină pe primele trei locuri. Poate am greșit în iarnă când am spus că ne batem la campionat. S-au făcut investiții foarte mari dar omogenitatea se creează în timp”. 

Rămâne Bogdan Lobonț la Rapid? De ce crede că Marius Șumudică e cea mai bună variantă

Daniel Niculae a dezvăluit și în ce condiții Lobonț ar putea rămâne și din vară antrenor principal: „În funcție de locul pe care ne vom clasa vom vedea dacă vom continua sau nu cu Bogdan”.

Niculae însă crede că Marius Șumudică e varianta ideală: „Șumi e soluția cea mai bună pentru Rapid în momentul ăsta. E rapidist convins, are sânge vișiniu și sunt convins că am putea face treabă foarte bună”, a mai spus rapidistul la Digi Sport.

ADVERTISEMENT