News

Cât valorează moartea unui soldat rus la Kremlin. Ce a primit un copil care și-a pierdut tatăl pe front

Un copil din Rusia a primit din partea statului un smartwatch ieftin și o mașinuță, după ce tatăl său a murit în Ucraina.
14.01.2023 | 16:01
Cat valoreaza moartea unui soldat rus la Kremlin Ce a primit un copil care sia pierdut tatal pe front
Ce cadou a primit un copil din Rusia. Foto: TASS
ADVERTISEMENT

Micuțul și-a pierdut tatăl pe front, în Ucraina, și a fost recompensat pentru asta la TV în Rusia, însă momentul nu a fost tocmai apreciat de toată lumea.

Un copil a fost ”recompensat” după ce și-a pierdut tatăl

Savely Trokay locuiește în Kostroma și are doar șase ani. Și-a pierdut tatăl în timpul ”operațiunii speciale” și a primit în schimb ”cadouri ieftine”, după cum remarcă Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Postul de televiziune a prezentat cu mândrie acest moment al propagandei, însă momentul a fost judecat diferit de oameni.

Televiziunea de stat din Rusia titra că ”visele devin realitate în ajunul Anului Nou”, în condițiile în care băiatul primea un ceas de calitate îndoielnică și o mașină de jucărie, drept recompensă pentru moartea tatălui său în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Mașina de jucărie și smartwatch-ul ieftin i-au fost dăruite copilului de Alexander Arapov, șef al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din Kostroma. Tatăl băiatului a murit în Donbas ”apărându-și patria”.

Conform Daily Star băiatul a fost ”târât” în fața camerelor de luat vederi pentru a participa la evenimentul ”caritabil” realizat de platforma ”Rusia – Tărâmul oportunităților”. Copilul ar fi trimis o scrisoare prin care cerea acest cadou, pe care l-a și primit.

ADVERTISEMENT

“Știi că visele se împlinesc întotdeauna? Principalul lucru este să crezi în ele. Tu ai crezut în ele, așa că s-au împlinit”, i-a transmis Alexander Arapov băiatului.

În imagini apare și mama băiatului, care încearcă să pară fericită de întreaga punere în scenă. “De fapt, nu ne așteptam la asta. Este o mare surpriză pentru noi, în primul rând pentru Savely. Vă mulțumim, suntem foarte fericiți!“, explică femeia, lăsând să se înțeleagă că moartea soțului său a fost răsplătită corect printr-o mașinuță și un ceas ieftin.

ADVERTISEMENT

Între timp, ziarul rusesc Vesma transmitea că Serghei Korostelev, unul dintre liderii regiunii Kursk, a oferit mamelor care și-au pierdut băieții pe front un set de prosoape. Cele mai ”norocoase” mame au primit și un tort și titlul onorific de ”mame ale apărătorilor patriei”.

ADVERTISEMENT