Life

Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă. Ingredientul secret care le dă un gust deosebit

Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă? Există două ingrediente cheie atunci când vine vorba de prepararea lor.
01.12.2023 | 14:00
Cata sare se pune la un kilogram de carnati de casa Ingredientul secret care le da un gust deosebit
Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă? Pentru a prepara rețeta tradițională de cârnați, două ingrediente contează, iar sarea este unul dintre ele. Cum știm însă de ce cantitate avem nevoie?

Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă

Cârnați găsim o mulțime în comerț. Niciun produs însă nu se compară cu rețeta tradițională făcută acasă. Chiar și așa, unele gospodine pot avea probleme atunci când este vorba de ingredientele utilizate.

ADVERTISEMENT

Uneori poate fi dificil să ne dăm seama câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă. Iar această regulă se aplică în special în cazul celor care prepară pentru prima oară această rețetă.

Să nu uităm că avem nevoie de carne, de grăsime, dar și de alte condimente. Iar sarea este unul dintre cele mai importante, având în vedere că se simte la gustul final al cârnaților de casă.

ADVERTISEMENT

Câtă sare se pune la un kilogram de cârnați de casă?  Pentru 10 kilograme de carne e nevoie de un sfert de kilogram de sare. Carnea trebuie însă să aibă și grăsime într-un procent de măcar 10%.

Ingredientul cheie pentru un gust aromat

Un al doilea ingredient cheie pentru cârnații de casă este paprika afumată. Aceasta nu doar că oferă o culoare roșie cârnaților, dar îi face și ceva mai picanți, sau dulci, în funcție de caz.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unele persoane folosesc și boia de ardei iute. Ca să nu mai vorbim despre verdețuri, chimen, dar și cimbru. De asemenea, din cârnații de casă nu lipsește nici piperul roșu și verde.

Cum se prepară cârnații de casă? Dacă ai bifat toate ingredientele de pe listă, nu trebuie decât să amesteci carnea tocată cu toate condimentele, alături de apă rece. De asemenea, nu uita nici de mațe care trebuie spălate iar apoi umplute cu această compoziție.

ADVERTISEMENT

Cârnații vor fi lăsați la scurs și uscat. Aceasta este rețeta tradițională din zona Moldovei. În Ardeal pe de altă parte, cârnații de casă se fac din carne de porc și doar cu cimbru, însă și aici e nevoie de grăsime.

Mai exact, este vorba despre 80% carne și 20% grăsime. După preferințe însă, se poate adăuga și carne de oaie, dar și de vită. Cârnații de casă oricum ies delicioși, iar condimentele adăugate fac diferența.

ADVERTISEMENT