News

Cătălin Cherecheș a ajuns la Penitenciarul Rahova. Ce s-a întâmplat cu polițistul de frontieră care i-a permis să iasă din țară

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost adus la Penitenciarul Rahova. Ce va păți polițistul care l-a lăsat să iasă din țară
20.03.2024 | 15:20
Catalin Chereches a ajuns la Penitenciarul Rahova Ce sa intamplat cu politistul de frontiera care ia permis sa iasa din tara
Cătălin Cherecheș a ajuns la Penitenciarul Rahova. colaj Fanatik/ Foto Inquam Photos / Cornel Putan/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, a fost închis la Penitenciarul Rahova, aici unde a ajuns, miercuri, 20 martie. El a fost extrădat, marți, din Germania, fiind adus sub escortă de polițiști.

Cătălin Cherecheș, adus la Penitenciarul Rahova

Pentru a fi aplicat mandatul european de arestare și pentru a fi predat autorităților, România a fost nevoită să prezinte anumite garanții oamenilor legii din Germania, cu privire la condițiile din penitenciarul unde va sta fostul edil, potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

„Aceste garanţii cu privire la condiţiile de detenţie au fost apreciate pozitiv de instanţele din Germania. Astfel încât, aţi văzut deznodământul. Au decis predarea lui Cătălin Cherecheş.

El va fi încarcerat conform angajamentului şi conform procedurilor la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină şi observare de 21 de zile. Secţia în care va fi încarcerat în această perioadă este Secţia E2. Este destinată persoanelor condamnate, majore, de sex masculin”, a transmis ministrul Justiției.

ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș a fost condamnat, în noiembrie anul trecut, la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Însă, înainte să afle decizia instanței, fostul primar a fugit din România prin vama Petea.

Polițistul de frontieră este cercetat penal

S-a urcat într-un taxi, iar în fața polițistului de frontieră a prezentat un pașaport al vărului său, mai tânăr cu câțiva ani. Agentul l-a lăsat să iasă din țară, drept urmare Cherecheș nu va fi pedepsit și pentru fuga sa.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, trecerea frontierei nu poate fi văzută drept frauduloasă, deoarece a trecut prin vamă după ce a fost verificat de polițist. Acum, agentul de frontieră care i-a permis să părăsească România, este anchetat penal.

În urma cercetărilor, oamenii legii au hotărât să îl cerceteze pentru neglijență în serviciu. El riscă să petrecă de la trei luni la trei ani în spatele gratiilor sau, în cel mai bun caz, să scape cu amendă penală.

ADVERTISEMENT

După fuga primarului, șeful Poliției de frontieră, Victor-Ştefan Ivaşcu, a declarat că nu poate explica neglijența polițistului de frontieră, conform Digi 24. Ivașcu a precizat că agentul avea o experiență de peste 20 de ani.

 

ADVERTISEMENT
Tags: