News

Cătălin Cherecheș, o nouă lovitură primită de la DNA. Fugarul ar putea rămâne fără o sumă uriașă de bani

Fostul edil al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, primește o nouă lovitură de la DNA. Suma uriașă de bani pe care ar putea să o piardă fugarul.
30.12.2023 | 14:48
Catalin Chereches o noua lovitura primita de la DNA Fugarul ar putea ramane fara o suma uriasa de bani
Cătălin Cherecheș, proces pierdut cu DNA. Fostul edil ar putea pierde 150.000 de dolari. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După condamnarea definitivă la închisoare cu executare, din noiembrie, Cătălin Cherecheș primește o nouă lovitură, de această dată de la DNA. Fugarul ar putea rămâne fără o sumă uriașă de bani.

Cătălin Cherecheș, proces pierdut cu DNA. Fostul edil ar putea pierde 150.000 de dolari

La finalul lunii trecute, pe atunci încă primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș era condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Pentru că nu a fost găsit la domiciliu și nici nu s-a predat, Cherecheș era dat în urmărire.

ADVERTISEMENT

Acum, fostul edil din Maramureș primește o nouă lovitură în justiție. Vineri, 29 decembrie, DNA a câștigat un proces la Curtea de Apel Cluj contra lui Cherecheș. Procurorii vor ca fostul edil din Baia Mare să dea înapoi suma primită ca mită într-un dosar de corupție, altul față de cel în care a fost condamnat anul acesta.

Magistrații clujeni au dat curs apelului DNA Baia Mare în procesul denumit ”Mită pentru pirită”. S-a dispus rejudecarea la Tribunalul Maramureș a confiscării sumei de 150.000 de dolari, pretinsă ca mită și primită de inculpatul Cătălin Chereches, fost primar al municipiului Baia Mare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 10 ani, fostul edil a primit 150.000 de euro şi 12 mii de lei de la doi oameni de afaceri. În schimbul banilor, Cherecheș trebuia să elibereze o autorizație de acces a mașinilor de mare tonaj din oraş. Conform procurorilor, mita ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare și clubului municipal de handbal.

Ce avere are fugarul Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș nu a fost deloc un primar sărac. Fostul edil din Baia Mare deține, potrivit declarației sale de avere, un autoturism Porche Cayenne, 4 terenuri intravilane, 2 case de locuit și 2 case de vacanță, un ceas Rolex de 3000 de euro, un ceas Schaffhausen de 1500 de euro și un ceas Patek Philippe Nautilus de 25 de mii de euro. Anul trecut, Cherecheș a încasat 163.628 de lei din salariul de primar.

ADVERTISEMENT

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, acesta părăsind țara înainte de anunțarea verdictului. A a fugit din țară și acum este în cea mai mare închisoare din Munchen.

Fostul edil a fost prins pe 28 noiembrie, în Germania. Acesta se afla în Augsburg, în zona gării din oraș. Avea în plan să fugă și din Germania. ”În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmitea, la acea dată, Poliția Română.

ADVERTISEMENT
Tags: