Sport

Cătălin Cîrjan, analizat de presa engleză după debutul la Rapid: „Un transfer ar fi dezamăgitor”

Cătălin Cîrjan a fost împrumutat de Arsenal la Rapid, iar britanicii se tem că „tunarii” îl vor pierde definitiv în vară.
27.07.2023 | 12:46
Catalin Cirjan analizat de presa engleza dupa debutul la Rapid Un transfer ar fi dezamagitor
Peste 1 milion de euro va trebui să plătească Rapid daca va dori să îl transfere pe Cătălin Cîrjan de la Arsenal. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrjan a fost cel mai bun jucător al Rapidului în meciul cu Sepsi și a pasat decisiv contra „șepcilor roșii”, iar mijlocașul crescut la academia lui Arsenal Londra este urmărit de presa din Anglia.

Cătălin Cîrjan, sub lupa englezilor: „Era considerat unul dintre cei mai promițători jucători din academia lui Arsenal”

Jurnaliștii din Albion au trecut în revistă anul de coșmarul pe care fotbalistul l-a avut la Londra: „Cătălin Cîrjan a trebuit să aștepte mai mult decât majoritatea tinerilor pentru a juca la nivel de seniori, însă mijlocașul recuperează acum timpul pierdut. Măcinat de accidentări la Arsenal, unde a stat peste 400 de zile pe bară din cauza unor probleme la genunchi, el a revenit pe teren în august 2022”.

ADVERTISEMENT

Victor Angelescu a dezvăluit că „giuleștenii” vor trebui să plătească o sumă importantă dacă vor dori să îl transfere în vară, lucru punctat și de ziariști: „După un sezon încurajator la echipa U21, Cîrjan a fost împrumutat la Rapid București, clubul având opțiunea de a-l transfera definitiv dacă totul merge bine”.

Presa engleză a analizat prestațiile lui Cîrjan în tricoul „alb-vișiniu” și au remarcat evoluțiile sale: „Cîrjan a avut un impact încă din cantonament, unde a reușit câteva assist-uri, iar acum e în formă și în sezonul regulat. După un debut fără goluri contra lui Sepsi, Cîrjan a reușit un assist în victoria cu Universitatea Cluj, 3-0”.

ADVERTISEMENT

Puștiul de 20 de ani este considerat în continuare un jucător care i-ar putea ajuta pe „tunari”: „Dacă va continua să performeze la un nivel atât de înalt, atunci un transfer definitiv la Rapid va fi în cărți.

Un astfel de transfer ar fi puțin dezamăgitor, având în vedere că acum câțiva ani era considerat unul dintre cei mai promițători jucători din academia lui Arsenal”.

ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrjan are nevoie de meciuri în picioare mai mult decât orice: „Cel mai important e să fie 100% din punct de vedere fizic”

Presa din Anglia punctează totuși că cedarea lui Cîrjan în Giulești a fost o decizie inspirată: „Totuși, Cîrjan se află într-o perioadă în care trebuie să evolueze constant la nivel de seniori, iar acest împrumut îl poate ajuta. Cel mai important lucru este ca el să fie 100% din punct de vedere fizic și să joace bine”.

Mijlocașul se simte excelent la Rapid și a fost foarte dezinvolt la interviuri după meciul cu Universitatea Cluj: „Suntem foarte fericiți, ne dorim să legăm victorii. Știam că ‘U’ Cluj e o echipă experimentată, dar am arătat că suntem o echipă bună. Mă simt din ce în ce mai bine, a fost un meci dificil azi, sunt puțin lovit, dar sper că va fi din ce în ce mai bine.

ADVERTISEMENT

Fanii sunt extraordinari, ne susțin din primul minut până în ultimul și victoria asta e pentru ei. Ne dorim să câștigam cel puțin un trofeu sezonul acesta și să îi facem fericiți pe suporterii noștri”.

ADVERTISEMENT
Tags: