News

Cătălin Denciu, primele declarații după ce a fost premiat de OMS. ”Mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”

Cătălin Denciu, premiat de OMS. Primele reacții ale eroului din incendiul de la Piatra Neamț.
25.05.2021 | 23:21
Catalin Denciu primele declaratii dupa ce a fost premiat de OMS Miam facut datoria fata de pacientii si de colegii mei
ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu a făcut primele declarații după ce a fost premiat de OMS. Timp de aproape 6 luni, medicul a fost supus unor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare pe care le-a parcurs la Bruxelles.

Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții cu Covid internați la ATI în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

ADVERTISEMENT

Pentru gestul său curajos, Cătălin Denciu a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății care i-a oferit un premiu pe 24 mai. Distincția este acordată pentru atitudinea, sacrificiul și exemplul său profesional și uman, relatează site-ul local Mesagerul de Neamț.

Ce a spus Cătălin Denciu după ce a fost premiat de OMS? ”primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID”

„ Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă.

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”, a declarat medicul Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de OMS, conform Wowbiz.

ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu a fost felicitat de șeful OMS. ”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, l-a felicitat pe medicul erou pentru curajul său și pentru gestul uluitor prin care a salvat vieți.

„Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital.

ADVERTISEMENT

Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din suprafața corpului.

Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf ”, a transmis șeful OMS.

Doctorul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradele II și III pe 40% din suprafaţa corpului în incendiul din 14 noiembrie 2020, iar din cauza gravității arsurilor, a stat în comă indusă timp de trei săptămâni.

ADVERTISEMENT