Life

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secrete din bucătăriile restaurantelor. Cum sunt păcăliți clienții

Cătălin Scărlătescu, dezvăluiri despre cum proprietarii de restaurante își mint clienții. Ce se întâmplă în bucătăriile acestor locații.
02.05.2023 | 23:15
Catalin Scarlatescu dezvaluie secrete din bucatariile restaurantelor Cum sunt pacaliti clientii
Cătălin Scărlătescu, detalii despre ce se întâmplă în bucătăriile restaurantelor. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai faimoși bucătari români, a spus ce se întâmplă, de fapt, în bucătăriile restaurantelor. Cum își mint clienții unii proprietari din Capitală și nu numai? Iată ce sfaturi are cheful de la Atena 1 pentru oameni.

Ce se ascunde în bucătăriile restaurantelor. Secretul, dezvăluit de Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este renumit la nivel național pentru profesionalismul său în arta culinară, dar și pentru restaurantele pe care le deține. În plus, el se laudă prin preparatele sale unice, dar și prin corectitudinea pe care o are față de persoanele care vin la el să mănânce bucate alese.

ADVERTISEMENT

Însă, nu mulți patroni de restaurante ar fi fideli față de cei care le trec pragul locației. Cătălin Scărlătescu a mărturisit că sunt colegi de breaslă care au obiceiul de a spune că au produse românești sau din anumite zone, din afara țării. Sunt multe țepe în ceea ce privește proveniența peștelui sau a cărnii.

Pentru a-și da seama că sunt trași pe sfoară, Cătălin Scărlătescu îi îndeamnă pe români să meargă în spatele restaurantelor, la ghenele de gunoi. Aici s-ar găsi etichetele alimentelor consumate și mare le-ar putea fi mirarea când vor afla că provin, de fapt, din Grecia.

ADVERTISEMENT

”Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește.

Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,” , a declarat Cătălin Scărlătescu, invitat fiind la podcastul lui Mihai Morar, ”Fain și Simplu”.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu, dezvăluiri despre preparatele sale

Cătălin Scărlătescu a relatat pentru sursa menționată și cât de greu a făcut el rost, la un moment dat, de un tip de carne de vită, transportată de peste hotare, în România, în condiții foarte stricte, deoarece are nevoie de o anumită temperatură pentru a nu se strica.

”Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi.

ADVERTISEMENT

Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești. (…)  îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste”, a mai povestit Cătălin Scărlătescu.

 

ADVERTISEMENT