News

Câte cazuri de COVID sunt în România, săptămânal. Alexandru Rafila: “Îngrijorător este că sunt și decese”

Câte cazuri de COVID sunt în România, anunțul ministrului Sănătății. Numărul îmbolnăvirilor și deceselor a crescut îngrijorător.
29.01.2024 | 23:16
Cate cazuri de COVID sunt in Romania saptamanal Alexandru Rafila Ingrijorator este ca sunt si decese
Câte cazuri de COVID sunt în România. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Câte cazuri de COVID sunt în România, anunțul momentului făcut de Ministrul Sănătății. Alexandru Rafila atrage atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, sunt din ce în ce mai multe îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Câte cazuri de COVID sunt în România, anunțul ministrului Rafila

Mai mult, ministrul precizează că situația este și mai îngrijorătoare dacă vorbim de numărul deceselor, care este în creștere. Circa 40 la sută dintre pacienții morți sunt persoane vaccinate.

ADVERTISEMENT

Săptămânal, la nivelul întregii țări se înregistrează peste 2.000 de cazuri de COVID. În fiecare zi sunt raportate aproximativ 300 de îmbolnăviri, la nivel național. De asemenea, în fiecare săptămână mor între 25 și 30 de oameni din cauza Covidului.

„Avem în fiecare zi cam 300 de cazuri (de COVID – n.r.) la nivel naţional. Sunt puţin peste 2.000 de cazuri în fiecare săptămână. Ceea ce este îngrijorător este că sunt şi decese.

ADVERTISEMENT

Sunt în jur 25-30 de decese, şi cam 40% din numărul deceselor sunt la persoane vaccinate. Nu vreau să fac alte comentarii, asta este situaţia legată de infecţia cu noul coronavirus”, a transmis Alexandru Rafila, la TVR Info.

„Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie”

Vaccinul pentru noile tulpini de SARS-CoV-2 a ajuns în România încă din decembrie 2023 . Totodată, serul a fost distribuit medicilor de familie, ministrul recomandând celor care vor să se vaccineze să meargă la cabinetul acestora.

ADVERTISEMENT

„Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie care are la dispoziţie acest vaccin”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la TVR Info, citat de news.ro.

Rafila a ținut să menționeze că aceste vaccinuri au fost contractate și plătite încă de acum doi ani și jumătate, nefiind vorba de o nouă achiziție. De asemenea, vaccinul pentru noile tulpini este monodoză.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății recomandă oamenilor să se vaccineze. El amintește că, așa cum este și în cazul virusului gripal, îmbolnăvirea nu poate fi neapărat prevenită, însă cei care sunt diagnosticați cu COVID pot face o formă mai ușoară a infecției.

 

ADVERTISEMENT