Sport

Câte controale antidoping a făcut David Popovici după medaliile de aur. Camelia Potec: „Testul e obligatoriu în urma recordurilor“

David Popovici (17 ani) a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. După concurs, românul a fost supus unor severe controale antidoping.
23.06.2022 | 19:24
Cate controale antidoping a facut David Popovici dupa medaliile de aur Camelia Potec Testul e obligatoriu in urma recordurilor
David Popovici a dat peste cap testul antidoping. Câte controale a făcut dublul campion mondial: „Pot fi făcute inclusiv la școală!”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Performanța lui David Popovici (17 ani) de la CM de Natație a făcut înconjurul lumii. „Racheta din România” a câștigat două medalii de aur la Budapesta, în probele de 100 și 200 de metri liber. După concurs, sportivul de la CS Dinamo a avut viață grea la testul antidoping.

David Popovici, supus controalelor antidoping

Pe lângă cele două titluri supreme, bucureșteanul a bifat și două recorduri mondiale la juniori. La întoarcerea în țara, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a dezvăluit că David Popovici a făcut patru controale antidoping.

ADVERTISEMENT

„Mai multe controale. Cred că David a făcut 4 controale antidoping, dar e obișnuit. Le face și în România. Aceste controale vin întotdeauna fără să știi. Fiecare sportiv de mare performanță completează un fișier online și spune exact, în fiecare minut, unde este. Atât acasă, cât și pe drum, între două bazine sau la școală.

Aceste controale antidoping pot fi făcute inclusiv la școală, exact atunci când nu te aștepți. Având în vedere că vorbim de două recorduri mondiale de juniori, da, este obligatoriu în urma unor performanțe extraordinare testul antidoping”, a declarat Camelia Potec la revenirea în România.

ADVERTISEMENT

1.000.000 de lei din partea Guvernului României

Cele două medalii de aur câștigate la CM de Natație de la Budapesta vor fi răsplătite și de către statul român. Premierul României, Nicolae Ciucă, a mărturisit că David Popovici va încasa 1.000.000 de lei, aproximativ 200.000 de euro, din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Astăzi, în cadrul şedinţei de guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru, David Popovici.

ADVERTISEMENT

În felul acesta am decis că, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Robert Glință l-a felicitat pe David Popovici

Unul dintre oamenii care s-au grabit să îl felicite pe David Popovici pentru performanțele uluitoare de la Budapesta a fost colegul de bazin Robert Glință (25 de ani).

ADVERTISEMENT

„Super-tare puştiul ce a reuşit şi de data aceasta. Este prea greu de descris în cuvinte. Vă spun numai aşa. Imaginaţi-vă că până să înceapă acest Campionat Mondial, România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin.

Dintr-o dată, David la 17 ani câştigă două medalii de aur la acelaşi campionat mondial. Uluitor este puţin spus. Este fabulos. Mă bucur enorm pentru el şi pentru nataţia românească. Noi avem istoria noastră cu multă muncă în spate şi putem să inspirăm mulţi copii”, a fost mesajul lui Glință.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Pedala de accelerație. Greșelile pe care le fac mulți șoferi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde