Sport

David Popovici primește 1 milion de lei din bugetul de stat după medaliile de la Campionatul Mondial! Guvernul îl va premia din Fondul de Rezervă

David Popovici va fi răsplătit pe măsura performanțelor obținute la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Guvernul României scoate bani din Fondul de Rezervă pentru a-l premia.
23.06.2022 | 14:12
David Popovici primeste 1 milion de lei din bugetul de stat dupa medaliile de la Campionatul Mondial Guvernul il va premia din Fondul de Rezerva
David Popovici va fi premiat de Guvern cu bani din Fondul de Rezervă
ADVERTISEMENT

Guvernul îl va premia pe David Popovici din Fondul de Rezervă al statului. Dublul campion mondial va primi 1 milion de lei, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro.

Prim-ministrul României a făcut anunțul la finalul ședinței de Guvern

Cele două medalii de aur pe care David Popovici le-a obținut la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta îi aduc sportivului român nu doar glorie, ci și recompense pe măsură.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a anunțat azi că înotătorul va fi premiat de Guvern cu 1 milion de lei, iar banii sunt din Fondul de Rezervă.

”Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură.

ADVERTISEMENT

Am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezerva al Guvernului suma de 1 milion de lei”, a spus Ciucă, la finalul ședinței de Guvern de azi.

Forul mondial, MTS și CS Dinamo îl premiază și ele

David Popovici este primul sportiv român campion mondial în probele masculine. Ascensiunea fulminantă a adolescentului de 17 ani l-au transformat într-o vedetă mondială.

ADVERTISEMENT

Înotătorul se bucură nu doar de aprecierea internațională, ci și de premieri consistente, în bani. Popovici se alege cu o mică avere după performanțele istorice de la mondialele de la Budapesta.

Pe lângă cei un milion de lei pe care guvernul îi va aloca pentru premierea super campionului David Popovici, acesta va fi recompensat și de federația Internațională de Natație, dar și de Ministerul Tineretului și Sportului și chiar de clubul Dinamo unde este legitimat.

ADVERTISEMENT

Din partea forului mondial va încasa câte 20.000 de dolari pentru fiecare medalie, aproape dublu față de cât va încasa de la Ministerul Tineretului și Sportului (24.000 de dolari pentru cele două victorii).

De asemenea, CS Dinamo are posibilitatea conform legii să-și premieze sportivul. În acest caz este vorba de o sumă ceva mai mică, 12.000 de dolari.

David Popovici este remunerat cu un salariu lunar în valoare de aproximativ 7.000 de euro de clubul Dinamo.

ADVERTISEMENT