News

Câte doze de vaccin contra Covid-19 va primi România în luna martie? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

01.03.2021 | 07:56
Cate doze de vaccin contra Covid19 va primi Romania in luna martie Anuntul lui Valeriu Gheorghita
Campanie privind vaccinarea anti-Covid. Valeriu Gheorghiță i-a provocat pe Andreea Esca și Mihai Bobonete. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a transmis duminică, 28 februarie, câte doze de vaccin împotriva Covid-19 va primi România în decursul lunii martie.

Medicul militar a declarat că țara noastră va primi 1,2 milioane de doze Pfizer/BioNTech, 230.000 de doze  de la Moderna și 1,2 milioane de doze AstraZeneca, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Astfel, în această lună România va avea la dispoziție aproximativ 2,6 milioane de doze de vaccin produs de 3 companii diferite.

Câte persoane vor fi vaccinate până pe 1 septembrie

“Ar trebuie să fie vaccinate peste 10 milioane de persoane (până pe 1 septembrie). Săptămâna viitoare, până pe 5 martie, ajungem la peste 1 milion de persoane vaccinate. 

ADVERTISEMENT

 Din luna martie, bazându-ne pe o estimare a calendarul de livrare, vom avea, probabil, acces la 3 milioane de doze sau peste, vom putea crește de ritmul vaccinării, de astfel încât să atingem acea țintă de 10 milioane.

 Acest lucru depinde și de adresabilitate (…) Accesul persoanelor din mediul rural la vaccin este o provocare. Suntem preocupați să dezvoltăm unitățile mobile de vaccinare care vor fi date în folosință pentru persoane din mediu rural, care au acces limitat la centrele de vaccinare”, a spus  coordonatorul programului de vaccinare, la Antena 3

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a mai explicat că reprogramarea la vaccin la o dată mai apropiată este posibilă. Acest lucru se poate face prin editarea din contul de pe platformă a programării inițiale.

Când se deschid listele de așteptare pentru programările din etapa a treia a campaniei

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

ADVERTISEMENT

De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre”, a s spus Gheorghiță.

ADVERTISEMENT