Sport

Câte tricouri a vândut, de fapt, PSG de la venirea lui Messi: „Trendul este fenomenal”

Vicecampioana Franței a reacționat ferm după ce s-a spus că a vândut aproape un milion de tricouri vândute la doar 24 de ore după transferul lui Messi.
18.08.2021 | 09:35
Cate tricouri a vandut de fapt PSG de la venirea lui Messi Trendul este fenomenal
ADVERTISEMENT

Chiar dacă recunoaște că vânzările au explodat odată cu venirea lui Lionel Messi, PSG neagă vehement zvonurile potrivit cărora ar fi obținut venituri de circa 105 milioane de dolari în doar 24 de ore de la oficializarea transferului.

Trendul este fenomenal, dar suntem foarte departe de acel milion de tricouri vândute. Nu suntem magicieni, susține Fabien Allegre, directorul de marketing al vicecampioanei Franței, evitând să ofere, însă, datele exacte.

ADVERTISEMENT

Până una-alta, starul argentinian trage din greu la antrenamente și așteaptă nerăbdător – la fel ca întreaga lume a fotbalului – să-și facă debutul în tricoul noii sale echipe. Cel mai probabil, Mauricio Pochettino îl va introduce în teren duminică, 29 august, când este programat meciul cu Reims.

PSG, reacție fermă pe tema tricourilor vândute de la venirea lui Messi

E o nebunie să vină cu astfel de numere. Da, trendul vânzărilor este unul fenomenal, dar suntem foarte departe de acel milion de tricouri vândute.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea cu Messi s-a realizat foarte rapid, nu e ceva ce am fi putut anticipa. Rămânem atenți, dar depindem și de partenerii noștri și de modul în care ei produc aceste tricouri.

Indiferent că e vorba de Nike, Adidas sau Puma, toți au aceeași abordare în ceea ce privește producerea și numărul de tricouri puse la vânzare. Nu suntem magicieni.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, am lansat doar două seturi de echipament, cel de acasă și cel de deplasare. Vor mai exista încă două, care vor fi lansate în septembrie și în ianuarie.

În ultimele două sezoane, cu patru modele de tricou, am reușit să ajungem la un milion de bucăți vândute”, a declarat directorul de marketing al celor de la PSG pentru L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Mbappe vrea să plece. A refuzat și ultima ofertă a șeicilor

Transferul lui Lionel Messi ar putea marca, însă, despărțirea unui alt star de PSG. În timp ce suporterii așteaptă să-i vadă jucând împreună, Kylian Mbappe e cu gândul la Real Madrid.

Ba chiar a refuzat ultima ofertă de prelungire a contractului scadent anul viitor și le-a cerut șeicilor să reia negocierile cu Florentino Perez pentru transferul său, care s-ar putea oficializa în următoarele două săptămâni.

A demonstrat multă personalitate. Are doar 22 de ani şi este un idol în Franţa. PSG pune presiune pe el să semneze prelungirea contractului. Din câte am aflat eu, PSG îi oferă salariul pe care îl vrea.

A făcut-o de fiecare dată, dar răspunsul său a fost mereu acelaşi: nu! Prezentul lui Mbappe este la PSG, dar viitorul său imediat este la Real Madrid. Fotbalul nu este doar despre bani, ci şi despre vise împlinite. Visul lui Mbappe este să joace la Real Madrid!”, dezvăluia, nu cu mult timp în urmă, jurnalistul spaniol Josep Pederol.

ADVERTISEMENT
Tags: