Life

Câteva sfaturi de la un grec pentru o vacanța de vis în țara lui. Ce așteptări să aveți, ce să nu faceți și capcanele pe care să le evitați

Sfaturi de la un grec pentru o vacanță de vis în țara lui. Ce așteptări să ai, ce trebuie să eviți și lucrurile pe care să nu le faci.
07.04.2023 | 11:10
Cateva sfaturi de la un grec pentru o vacanta de vis in tara lui Ce asteptari sa aveti ce sa nu faceti si capcanele pe care sa le evitati
Câteva sfaturi de la un grec pentru o vacanța de vis în țara lui. Surda foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un grec a oferit câteva sfaturi pentru o vacanță de vis în propria țară. Bărbatul le-a explicat turiștilor ce așteptări să aibă, dar le-a vorbit și despre capcane. Află tot ce trebuie să știi înainte să-ți planifici concediul de vară!

Un grec a oferit sfaturi prețioase pentru o vacanța de vis în țara lui

Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia, la fel și turiștii din alte țări. Prețurile sunt accesibile, iar turiștii au numeroase destinații pe care să le viziteze, pe continent sau pe una dintre insulele grecești.

ADVERTISEMENT

Un grec a oferit câteva sfaturi pentru turiștii care vor să petreacă o vacanță inedită în țara lui. Acesta le-a dezvăluit oamenilor ce așteptări ar trebui să aibă de la sejur, dar și care sunt capcanele și lucrurile pe care nu ar trebui să le facă.

Unul dintre lucrurile pe care le-a menționat grecul a fost faptul că România ar putea avea una dintre cele mai bune platforme de informare despre Grecia din toată lumea, datorită forumurilor pe care se oferă diverse sfaturi despre vacanță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bărbatul i-a îndemnat pe români să nu se supere atunci când merg în zone foarte cunoscute din Grecia, unde sunt și alți turiști din România, deoarece acest lucru nu este neapărat unul rău. Există numeroase zone ale Greciei mai puțin cunoscute, în care nu au ajuns nici mulți locuitori ai țării.

Un alt sfat pe care Ilias Papageorgiadis l-a menționat pe forumul său este ca cei care ajung în Grecia să viziteze obiectivele turistice. Aceștia nu ar trebui să-și petreacă fiecare zi la piscină sau pe șezlong, altfel ratează lucruri importante.

ADVERTISEMENT

În plus, sunt numeroase activități pentru turiști, cum ar fi pescuitul, plimbările cu barca, scuba diving sau parasailing, precum și o plimbare simplă în natură sau cu ATV-ul.

Există multe obiective pentru turiști, cum ar fi plajele superbe și munții, precum și siturile arheologice, arhitectura, insulele și muzeele din diverse zone. Sunt și multe orașe interesante de vizitat, iar cultura și arta Greciei reprezintă un aspect foarte important.

ADVERTISEMENT

Ce să mănânce turiștii care ajung în Grecia

Bărbatul grec a avut câteva sfaturi și în privința preparatelor culinare pe care turiștii le pot încerca în vacanță. Cei care comandă calamar, dar este la un preț mic, trebuie să știe că acesta ar putea fi pescuit chiar din afara Europei, iar porția se servește arsă, de foarte multe ori.

Mai există o alternativă la acest preparat, și anume “thrapsalo”. Preparatul are un gust asemănător și costă mai puțin, comparativ cu calamarul proaspăt. Ilias Papageorgiadis îi sfătuiește pe turiști să încerce alte feluri de mâncare, mai ales cele pe care le mănâncă grecii.

Printre acestea se numără mousaka, pastitsio, caracatiță (trebuie să fie moale), bougourdi, miel/ ied la rotisor, kokoretsi, kleftiko, bougatsa (plăcintă cu diverse gusturi), stifado, tzatziki sau portokalopita (conține portocale proaspete).

“Grecii pun totul ȋn mijlocul mesei şi ȋmpart mâncarea, nu merge cu ‘eu am luat o porṭie de dovlecei, tu o porṭie de salată şi nu atinge unul mâncarea celuilalt’, să ştii”, a mai scris grecul pe site-ul său, iliaspapageorgiadis.com.

Totodată, grecul i-a îndemnat pe turiști să încerce peștele proaspăt. Acesta trebuie ales direct de la vitrina cu pește și trebuie verificați ochii acestuia, care nu trebuie să fie “gri” sau “in ceaṭă”. Peștele trebuie cântărit în fața ta.

Legat de mâncare, Ilias a mai menționat și faptul că nu toate restaurantele din Grecia sunt bune. Bărbatul îi sfătuiește pe turiștii români să fie atenți unde mănâncă. Ar fi bine și să îi întrebe pe câțiva localnici atunci când vor să ceară păreri legate de locul unde vor lua masa.

Diferențele de prețuri dintre restauratele bune sau proaste nu sunt mari. Mai mult, prețurile chiar pot fi aceleași, după cum a mai menționat grecul în articolul său. În hotelurile de tip all inclusive, sunt șanse mari ca mâncarea să nu fie bună.

Ce să nu faci în Grecia

Grecul nu le recomandă turiștilor să opteze pentru cazare all inclusive. Acest tip de cazare nu este tocmai potrivit pentru cei care merg în Grecia. Sunt multe activități de făcut și locuri de vizitat, așa că nu este o idee bună să stai doar în preajma hotelului.

Ilias i-a avertizat pe oameni și în legătură cu capcanele pe care le ascund producătorii locali. Mulți români sunt convinși că toți sunt onești și au produse calitative și proaspete, însă nu este mereu așa. De asemenea, doar pentru că unele produse sunt ieftine, nu sunt neapărat și bune.

Acest lucru se aplică și în cazul ghizilor care le recomandă turiștilor să cumpere diverse lucruri. De multe ori, aceștia nu le sugerează oamenilor cele mai bune produse.

Bărbatul a atras atenția și asupra faptului că Grecia nu este o țară ieftină și că este mai scumpă decât România. Prețurile sunt mai mari inclusiv la supermarket. Astfel, nu prea se găsesc produse bune la preț mic, ci doar la un preț “rezonabil”.

Ilias Papageorgiadis a ținut să precizeze că, deși grecii sunt prietenoși, acest lucru nu înseamnă că turiștii români își pot permite să facă orice. Grecilor nu le plac oamenii care beau mult și care nu respectă orele de liniște. Din acest motiv, nu vei fi văzut tocmai bine dacă asculți muzica la volum ridicat noaptea.

Turiștii care ajung în Grecia trebuie să fie foarte atenți atunci când se expun la soare. Expunerea între orele 13:30 și 16:00 trebuie evitată, altfel pot apărea probleme serioase, chiar dacă folosești cremă de protecție. Totodată, chiar dacă pe plajă se află un salvamar, trebuie să eviți să înoți departe de coastă, la adâncime mare.

ADVERTISEMENT
Tags: