News

Câți bani a ajuns să câștige o femeie de serviciu care lucrează la Lidl. Programul e part-time şi sumele nu sunt uriașe

Unul dintre cei mai mari angajatori, Lidl, caută personal pentru curățenie. Programul este unul redus, iar salariul pe măsură
16.07.2023 | 11:02
Cati bani a ajuns sa castige o femeie de serviciu care lucreaza la Lidl Programul e parttime si sumele nu sunt uriase
Lidl angajează personal pentru curățenie Sursa foto: lidl.ro
ADVERTISEMENT

Lanțul de magazine se află pe locul șapte în clasamentul companiilor din România în funcție de numărul de angajați. Retailerul are în prezent 10.086 salariați, cu 828 de angajați mai puțin decât în anul 2021.

 Cât poate câștiga o femeie de serviciu la Lidl

Compania recrutează personal de serviciu (pentru curățenie n.r.), iar conform informațiilor disponibile pe site-ul oficial, Lidl oferă o remunerație de 2.200 de lei brut (din care se scad dările la stat) pentru un program de lucru de patru ore pentru acest post. La salariu se adaugă ”tichete de masă, prime, bonusuri și sporuri”, ceea ce ridică venitul lunar mediu brut la 3.075 lei.

ADVERTISEMENT

Pentru varianta cu normă întreagă a aceluiași post vorbim despre un salariu brut de 4.400 de lei, respectiv de un venit mediu brut lunar de 6.150 de lei (include salariu brut, tichete de masă, prime, bonusuri și sporuri).

Așadar, compania oferă pe lângă salariu și alte beneficii: plan personalizat de onboarding (integrare a noilor angajați n.r.) și mentor dedicat; recompense pentru orele de muncă lucrate suplimentar; cel puțin un weekend liber pe lună, două zile libere de Crăciun și Paște.

ADVERTISEMENT

De asemenea, angajații vor beneficia și de zile de concediu în plus, odată cu vechimea; asigurare medicală privată și asigurare de viață, în caz de accident; liber de ziua de naștere; programe dedicate de training.

Criterii de angajare accesibile

Criteriile de angajare nu sunt unele extrem de dure. Este necesar ca un candidat să fi absolvit cel puțin ciclul primar de învățământ (cel puțin 4 clase) și să aibă abilități de organizare, comunicare și relaționare cu colegii și clienții.

ADVERTISEMENT

Anunțurile de recrutare menționează și care sunt responsabilitățile postului de ”personal de serviciu”. Este vorba despre curățenia din interiorul și exteriorul magazinului, ”cu precădere în grupurile sanitare și parcare, dar și pe sala de vânzare”; strângerea ambalajelor de carton și folie aflate pe sala de vânzare și asigurarea nivelului optim al consumabilelor.

De asemenea, personalul de serviciu asigură curățenia și igienizarea aparatului de reciclare (RVM) și a incintei în care acesta este plasat, precum și a spațiilor de colectare selectivă.

ADVERTISEMENT

În acest moment compania are disponibile 133 de posturi pentru personal de serviciu, majoritatea cu program de muncă redus, în toată țara. Cele mai multe dintre aceste oferte vizează magazinele Lidl din București.

ADVERTISEMENT