Sport

Câți bani a câștigat Ana Bogdan pentru calificarea în turul 2 la Wimbledon. Viitorul adversar

Ana Bogdan a reușit să se calificae în turul doi la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Câți bani va încasa și cu cine va juca în turul doi.
03.07.2023 | 16:38
Cati bani a castigat Ana Bogdan pentru calificarea in turul 2 la Wimbledon Viitorul adversar
Ana Bogdan va încasa 85.000 de lire și 70 de puncte WTA pentru calificarea în turul doi la Wimbledon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan a fost prima din cele patru românce care au intrat în scenă pe iarba londoneză de la Wimbledon. Românca a reușit să treacă în primul tur de un adversar dificil .

Ana Bogdan s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon

Ana Bogdan a învins-o pe rusoaica Ludmila Samsonova, numărul 15 mondial, după două seturi la limită, decise în tie-break: 7-6, 7-6, iar jucătoarea din România produce prima mare surpriză a turneului de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Numărul 57 mondial va avea în turul al doilea un adversar mai facil, americanca Alycia Parks (51 WTA), aflată la prima ediție pe tabloul principal la Wimbledon. Ana Bogdan va mai primi în urma calificării și 70 de puncte WTA.

Sportiva din SUA a reușit să se califice în turul următor după ce a învins-o pe germanca Anna-Lena Friedsam (87 WTA), scor 6-4, 6-3.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan încasează o sumă importantă pentru calificare

Pentru calificarea în turul doi, Ana Bogdan va încasa un cec în valoare de 85.000 de lire. Dacă va reuși să treacă și de la Parks, românca va ajunge la 131.000 de lire.

Ana Bogdan a reușit să câștige categoric primul tie-break al meciului din setul de debut, scor 7-1. Rusoaica a cedat mai greu în decisiv, unde românca s-a impus cu 7-4.

ADVERTISEMENT

Sportiva noastră a avut un parcurs bun și la Eastbourne, ultimul turneu înainte de Wimbledon, unde a fost eliminată în optimi de către Caroline Garcia, fostul număr unu mondial.

Cine este adversara Alyica Parks

Alyica Parks deține recordul celui mai rapid serviciu din istoria US Open! Sportiva din Florida în vârstă de 22 de ani s-a calificat în premieră în turul doi la un turneu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Este una dintre jucătoarele cu cel mai puternic serviciu din lume. La US Open, a servit cu  207,6 kilometri pe oră, la egalitate cu Venus Williams.

În circuitul de senioare de doi ani, americanca a impresionat anul trecut după ce a eliminat-o la Ostrava pe Karolina Pliskova, fostă număr unu mondial, pentru primul său succes din carieră în fața unei jucătoare de TOP 20. A reușit apoi să o învingă și pe Maria Sakkari.

Anul acesta progresul a continuat și Alyica Parks a reușit să cucerească primul trofeu WTA din carieră. Sportiva din SUA reușea să o învingă în finala turneului de la Lyon pe Caroline Garcia.

E pentru a cincea oară pe tabloul principal la Wimbledon

Ana Bogdan a reușit să fie pentru a cincea oară în carieră prezentă pe tabloul principal la Wimbledon. Jucătoarea a fost susținută din tribune de către antrenorul Daniel Dobre, dar și de iubitul ei, pilotul Simone Tempestini.

Cea mai bună performanță a Anei Bogdan în sezonul de iarbă a fost atinsă în 2022, când a reușit să ajungă în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Gaiba (Italia). De-a lungul carierei, are un palmares pozitiv pe această suprafață: 17 victorii și 14 înfrângeri.

ADVERTISEMENT