Life

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa Tornero. Suma este una uriașă

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa Tornero, interpretată la Eurovision 2006. Suma pe care a încasat-o este una uriașă.
25.03.2024 | 12:55
Cati bani a castigat Mihai Traistariu cu piesa Tornero Suma este una uriasa
Câți bani i-a adus piesa “Tornero” lui Mihai Trăistariu. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Trăistariu este unul dintre cei mai apreciați artiști români, cunoscut mai ales pentru melodia “Tornero”, pentru care a câștigat sume mari de bani. Cântărețul mai primește și astăzi câștiguri pentru celebra piesă.

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa Tornero. Nu este deloc o sumă mică

În 2006, Mihai Trăistariu a câștigat Selecția Națională Eurovision cu piesa “Tornero”, care se auzea la toate posturile de radio la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Concursul Eurovision 2006 a avut loc la Atena, Grecia, iar Mihai Trăistariu a reușit să obțină locul al patrulea pentru prestația sa. În scurt timp, piesa a devenit un adevărat hit și este cunoscută și în alte țări, nu doar în România.

Melodia cu care a făcut senzație la Eurovision i-a adus câștiguri foarte mari. Acesta mai primește bani chiar și în ziua de astăzi, la mai bine de 18 ani de când a apărut piesa.

ADVERTISEMENT

Piesa “Tornero” a fost difuzată în 30 de țări, iar artistul a primit pentru aceasta un milion de euro. În prezent, sumele încasate de cântăreț pentru melodie sunt mult mai mici, dar încă îi intră în cont.

După lansarea piesei și după ce a primit o sumă atât de mare, artistul a investit banii în afaceri. De altfel, întreaga sa echipă a beneficiat de acei bani.

ADVERTISEMENT

“Se spune că un artist trăiește toată viața dintr-un hit major, dar nu e adevărat, nu e chiar așa. Atunci, am primit peste un milion de euro din difuzarea ‘Tornero’, pentru că a depășit granițele țării, a fost difuzată în 30 de țări.

Banii s-au împărțit la întreaga echipă. A fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri. Și acum mai primesc câte 100 de euro, la ceva vreme. 

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, nu mai sunt sumele de acum 18 ani, dar să te trezești cu bani veniți din nimic este foarte bine. Nu m-aș baza însă pe ei. Dacă aș mai avea niște piese de-astea, ar fi tare bine”, a declarat cântărețul pentru Playtech.

Cum a ajuns Mihai Trăistariu să cânte Tornero la Eurovision

Înainte de a alege piesa pe care urma să o cânte la Eurovision 2006, Mihai Trăistariu a lucrat cu mai mulți compozitori. Acesta a cerut și sfatul fanilor pentru a alege piesa pe care urma să o cânte la concursul muzical. A muncit foarte mult pentru ca pisa să aibă un astfel de succes.

Aceasta era a șasea oară când Mihai Trăistariu urma să urce pe scena de la Eurovision, așa că își dorea să facă totul bine. În final, s-a dovedit că piesa aleasă a fost cea mai potrivită.

“Tornero a fost compusă de Eduard Cârcotă, pe atunci un băiat din Focșani, pe care îl cunoscusem cu două luni înainte. Voia să-mi facă o piesă gratuit. I-am spus să fie pentru Eurovision. Am venit în studioul lui, mi-a plăcut ce am auzit.

Iar când au fost toate piesele gata, le-am pus pe Yahoo Messenger, aveam 1.000 de fani acolo. Era prin octombrie 2005, aveam voie să o fac publică.

În urma acestui sondaj printre fani, dintre toate cântecele compuse pentru mine, pentru Eurovision, au votat cu Tornero cam 60% dintre persoane. Și au ales bine”, a mai spus Mihai Trăistariu.

ADVERTISEMENT