Sport

Câți bani a primit Istvan Kovacs pentru prestația excelentă din semifinala UCL Manchester City – Real Madrid

Prima semifinală de Liga Campionilor din cariera arbitrului Istvan Kovacs va fi remunerată pe măsură. UEFA achită fiecărui central sume considerabile pentru delegările la meciurile din cupele europene.
27.04.2022 | 20:42
Cati bani a primit Istvan Kovacs pentru prestatia excelenta din semifinala UCL Manchester City  Real Madrid
Pentru arbitrajul fără cusur din semifinala UCL Manchester City - Real Madrid, Istvan Kovacs va recompensat financiar pe măsură, de către UEFA. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Contestat la cele mai multe delegări în Casa Pariurilor Liga 1, centralul Istvan Kovacs a predat o lecție de arbitraj în manșa întâi a semifinalei UCL dintre Manchester City și Real Madrid. Va fi și recompensat pe măsură.

Care sunt criteriile în funcție de care sunt plătiți arbitrii, de către UEFA

Delegarea arbitrilor români la meciurile din cupele europene nu reprezintă doar o mândrie, ci și un important stimulent financiar din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Fostul ecuson FIFA, Marius Avram, a explicat care sunt criteriile în funcție de care sunt remunerați arbitrii în urma prestațiilor din competițiile continentale intercluburi.

”Sumele sunt publice. Onorariul arbitrilor pe plan internațional, la UEFA, nu este în funcție de nivelul meciului arbitrat, ci este în funcție de nivelul la care este arbitrul.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Istvan Kovacs, care este în categoria Elite, indiferent ce meci arbitrează, în Europa League, în Conference League, în Champions League, el primește același barem.

Baremul este undeva la 5.000 de euro pentru fiecare meci”, a explicat Marius Avram, într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Organizatorii campionatelor din țările arabe plătesc și mai bine

În prezent expert în cadrul Ligii Profesioniste, pe probleme de arbitraj, Marius Avram a adăugat că arbitrii valoroși, a căror prestații sunt la un nivel de performanță superior, sunt și mai căutați în țările arabe.

Oficialul LPF a dezvăluit că un central ”invitat” să oficieze o partidă din campionatele din țările din Zona Golfului încasează aproape dublu față de remunerația oferită de UEFA.

ADVERTISEMENT

”În țările arabe, sunt cam 10.000 de dolari la un meci arbitrat. Arabii plătesc bine, plătesc pentru elita europeană, le plac arbitrii tari, îi aduc să arbitreze meciurile importante”, a mai spus Marius Avram.

ADVERTISEMENT