News

Câți bani au plătit doi turiști români după ce au mâncat pe săturate la o tavernă din Grecia. Nota de plată șocant de mică: “Cred că era dublu în România”

Doi turiști români aflați în Grecia au arătat câți bani au achitat după ce au mâncat pe săturate la o tavernă. Suma este una extrem de mică având în vedere standardele.
30.07.2023 | 22:08
Cati bani au platit doi turisti romani dupa ce au mancat pe saturate la o taverna din Grecia Nota de plata socant de mica Cred ca era dublu in Romania
Câți bani au plătit doi turiști români după ce au mâncat pe săturate la o tavernă din Grecia. Sursa foto: Facebook / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o postare pe un site de socializare, doi turiști români aflați în această perioadă în vacanță în Grecia au dezvăluit câți bani au achitat după ce au mâncat pe săturate la o tavernă. Suma e una ridicol de mică.

Câți bani au plătit doi turiști români după ce au mâncat pe săturate la o tavernă din Grecia

Prețurile pe litoralul românesc al Mării Negre par în acest sezon estival mai mari ca niciodată. În contrast, românii care ajung în stațiuni din afara țări par a o duce mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Din Grecia, o zonă preferată de majoritatea celor care merg vara peste hotare, doi turiști români demonstrează că luxul și prețurile accesibile pot face casă extrem de bună.

Recent, conaționalii noștri au făcut un popas la o tavernă din Katakolon, Peloponez. Aici, au mâncat și băut pe săturate. La final au avut parte de o surpriză uriașă și plăcută atunci când au văzut nota de plată.

ADVERTISEMENT

Deși au consumat o gamă largă de produse, de la diverse preparate grecești până la băuturi alcoolice și sucuri, ei au plătit suma de 60,3 euro, echivalentul a 300 de lei, în bani românești.

Pâine, apă, horta, tyrokafteri, tzatziki, cartofi prăjiți, sardine, calamar, o carafă de vin alb 500 ml, o apă minerală, 2 carafe de tzipuro, 3 sticle de pepsi și desertul din partea casei”, a scris unul dintre turiști, pe grupul de Facebook Forum Grecia. Pe același site de socializare au fost postate și fotografii cu nota de plată aferentă.

ADVERTISEMENT
bani turiști români tavernă Grecia
Câți bani au plătit doi turiști români după ce au mâncat pe săturate la o tavernă din Grecia. Sursa foto: Facebook / Forum Grecia

Reacțiile românilor au fost pe măsură: ”În România era dublu”

În scurt timp, această postare a adunat zeci de reacții din partea internauților. Ideea generală este aceea că, în prezent, nu există termen de comparație între serviciile din Grecia și cele din România.

Un membru al grupului consideră că prețul achitat este foarte bun. El spune că în țară ar fi scos din buzunar cel puțin 600 de lei. ”Părerea mea e că e destul de bun prețul. În Romania cred că era dublu!”, spune acesta.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit nici replicile ironice. ”În România atât lăsai tips la chelner, dacă voiai să te bage în seamă“, este părerea unui alt cetățean. Un altul face o comparație cu Mamaia, acolo unde doar ”apa e la preț de Dubai: 20 lei / 0,75 ml”.

ADVERTISEMENT