Life

Top 5 insule din Grecia de care puțini turiști știu. Au plaje spectaculoase, ape cristaline și peisaje unice

Există câteva insule din Grecia de care puțini turiști știu. Au ape cristaline, plaje spectaculoase, dar și peisaje pe măsură.
29.07.2023 | 14:00
Top 5 insule din Grecia de care putini turisti stiu Au plaje spectaculoase ape cristaline si peisaje unice
Top 5 insule din Grecia de care puțini turiști știu. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ești în căutare unor noi insule din Grecia? Există numeroase zone de care puțini turiști știu. Sunt spectaculoase, prețurile sunt ceva mai mici aici și nici aglomerația nu este aceeași precum în alte locații celebre.

Top 5 insule din Grecia de care puțini turiști știu

Cel mai populare insule din Grecia sunt Santorini, Mykonis, dar și Paros. Nu puțin sunt românii care aleg să meargă aici în concediu, poate chiar anual. Dincolo de ele însă, mai sunt și alte locații de vis.

ADVERTISEMENT

Top 5 insule din Grecia de care puțini știu este început de Kasos. Ai mai auzit de ea până acum? Probabil că nu, pentru că este este o insulă grecească virgină, cea mai sudică din Marea Egee, situată în Arhipelagul Dodecanez.

Tocmai din cauza poziției sale, unii oameni nici măcar nu au auzit de ea. Adevărul e însă că ascunde un paradis întreg. Dincolo de locurile de vizitat de aici, plajele din insula Kasos sunt considerate bijuterii izolate.

ADVERTISEMENT

Aici, apa este cristalină, turcoaz și smarald. De asemenea, oricine ajunge aici, cu siguranță va mai repeta experiența. Iar următoarea în topul celor cinci insule din Grecia care merită văzute este Lemnos.

Au nisip fin și plaje spectaculoase

Se află în nordul Mării Egee, de altfel în apropiere de Thassos. Și aici, cei care ajung se bucură de un paradis natural. Nisipul e fin, valurile înalte, iar numeroase situri arheologice precum Kavirio și Poliochni antic pot fi văzute. Tot pe această insulă ai șansa să vezi și castelul medieval din Myrina.

ADVERTISEMENT

Itaca poate fi o altă alternativă pentru o vacanță liniștită în Grecia, fără aglomerație. Este o insulă destul de mică, înconjurată de păduri de pin. Asta înseamnă ceva mai multă umbră, dar și protecție.

Și aici apa este cristalină, iar peisajul de-a dreptul uimitor. Există și două sate pitorești Perachori și Anoyi în zonă care merită văzute. Și Kastelorizo este una dintre insulele din Arhipelagul Dodecanez de care puțini știu.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesante insule din Grecia

Spre deosebire de alte insule din Grecia, aceasta este cu adevărat una specială. Ai multe locuri de vizitat aici, precum un castel medieval, o moschee veche, dar și un sat de pescari care te va impresiona. Și plaja e de-a dreptul impecabilă.

Mergem mai departe la complexul de insule liniștite Lipsi din Arhipelagul Dodecanez. Se spune că cei care ajung aici își reîncarcă instant bateriile. Ai de unde alege pentru că aici găsești numeroase plaje.

Printre ele se numără Kambos, Katsadia, Tourkomnima și Platis Gialos. Mai mult de atât, coastele insulei sunt pline de biserici interesante. Iar un alt loc de vis din Grecia este insula Samothraki, supranumit ”un paradis pe pământ”.

Poți să faci drumeții dacă ajungi aici, ori să te bucuri de râuri, defileurile și de munți înalți. Iubitorii de aventură cu siguranță vor opta pentru o vacanță de vis aici, având în vedere oportunitățile.

ADVERTISEMENT
Tags: