Life

Câţi bani câștigă lunar Adriana Iliescu. Fosta profesoară vrea să-i plătească fiicei sale a doua facultate din pensie

Câți bani câștigă lunar cea mai în vârstă mamă din România. Ea vrea să-i achite fiicei sale a doua facultate, chiar din propria pensie.
20.10.2022 | 08:39
Cati bani castiga lunar Adriana Iliescu Fosta profesoara vrea sai plateasca fiicei sale a doua facultate din pensie
Eliza Iliescu, fiica Adrianei Iliescu, a absolvit liceul ca șefă de promoție. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Cea mai bătrână mamă din România, Adriana Iliescu, a ajuns în punctul în care își vede fiica la facultate. Eliza urmează chiar două astfel de unități de învățământ, iar pe una dintre ele vrea să i-o achite din pensie cea care a crescut-o.

Ce pensie primește cea mai bătrână mamă din România. Cu banii, femeia vrea să-i achite a doua facultate fiicei sale

Eliza s-a încris la Facultatea de Litere și la Facultatea de Științe Umane, după ce a terminat Colegiul Dimitrie Pacurea cu media 9,50, ieșind și șefă de promoție. Adriana Iliescu crede că din banii săi îi poate plăti Elizei a doua facultate.

ADVERTISEMENT

Fosta profesoară de limba și literatura română are o pensie de 4.000 de lei, plus o indemnizație de 2.000 de lei din partea Uniunii Scriitorilor din țară.

”Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor.

ADVERTISEMENT

Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a mărturisit Adriana Iliescu pentru playtech.ro.

Femeia, acum în vârstă de 84 de ani, a făcut un calcul și crede că bugetul actual îi permite să-și mențină fiica și la a doua unitate de învățământ.

ADVERTISEMENT

”Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet!

Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a mai spus Adriana Iliescu.

ADVERTISEMENT

Cum se descurcă Eliza cu două facultăți

Fostul cadru didactic este mândru de Eliza, despre care a mai dezvăluit că își mută ore de la o grupă la alta, pentru a se putea împărți între facultăți. De asemenea, pentru a nu pierde din timp, mai ia taxiul, care o ajunge la 12 lei.

Adriana Iliescu a adus-o pe lume, pe Eliza, la vârsta de 66 de ani, prin procedura de fertilizare in vitro. În 2005, era cea mai în vârstă mamă din lume și nu doar din România.

Adriana Iliescu este originară din Craiova și a predat la facultate limba română. Totodată, este autoarea unor cărți de povești pentru copii.

ADVERTISEMENT