Life

Câți bani câștigă o cameristă la un hotel din București. Lucrează și în weekend pentru suma aceasta

Salariul unei cameriste la un hotel din Capitală. Pentru banii pe care îi primește trebuie să lucreze și în zilele de weekend.
10.04.2023 | 22:40
Cati bani castiga o camerista la un hotel din Bucuresti Lucreaza si in weekend pentru suma aceasta
Cât muncește o cameristă pentru salariul pe care îl primește. Sursa foto: kfetele.ro
ADVERTISEMENT

Un loc de muncă la un hotel poate suna plăcut pentru unele persoane. Aici se caută adesea recepționeri sau cameriste, deoarece există o lipsă de personal în acest sens. Dezavantajul poate fi programul în ture sau și posibilitatea de a lucra în weekend.

Ce salariu are o cameristă la un hotel, în Capitală

Luni, 10 aprilie, proprietarul unui hotel din Capitală a anunțat, pe un grup de job-uri că are nevoie de o cameristă, acea persoană care se ocupă de curățenie, în urma cazării unor turiști. Acesta a detaliat condițiile de angajare și salariul.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului, este nevoie de o cameristă într-o clădire de pe Calea Victoriei, din București. Programul este aproape ca peste tot, de opt ore, și este în acest caz unul fix. De la 8:00 la 16:00, iar la un moment dat, prin rotație, și în weekend, de la 9:00 la 17:00.

Angajatorul a precizat că pentru munca prestată nu este nevoie neapărat de experiență, iar salariul cameristei poate începe de la 2264 de lei. Dacă deja are experiență în domeniu plata poate fi și mai mare. De asemenea, se oferă și bonuri de masă, în valoare de 600 de lei, informează cancan.ro

ADVERTISEMENT

O cameristă nu trebuie doar să se ocupe de curățenia dintr-o cameră de hotel, ci să fie și foarte atentă la lucrurile care au fost puse la dispoziția clienților pe perioada cazării, încât unele să nu fi fost furate, de exemplu. Totodată, se supune și la riscuri.

La ce riscuri se supune o cameristă

Meseria de cameristă presupune și să stai mai tot timpul în picioare, ceea ce este obositor pentru organism și pot apărea probleme de sănătate, așa cum o recunoaște chiar managerul unui hotel. Despre acest aspect se vorbește mai puțin sau chiar deloc la interviul de angajare.

ADVERTISEMENT

”Pentru angajare, o cameristă nu are nevoie de anumite studii pentru că această meserie se învață începând cu prima zi de muncă. Bineînțeles că dacă are un curs de cameristă ajută și bineînțeles și experiența ajută, dar se poate și fără.

Pentru efectuarea curățeniei, cameristele au nevoie de a-și echipa cărucioarele cu care lucrează cu tot ceea ce au nevoie ele pentru ziua respectivă: lenjerie, prosoape, săpun, hârtie igienică. Se stă foarte mult în picioare și există riscul apariției unor probleme de sănătate”, a explicat Mihaela Mihăescu, manager de hotel, în cadrul emisiunii ”Dimineața cu noi”, potrivit kfetele.ro

ADVERTISEMENT

De asemenea, o cameristă trebuie să fie și o femeie căreia să-i placă să fie curat și ordonat, dar și să știe să folosească anumite electrocasnice, precum mașina de spălat sau fierul de călcat. Așadar, nu este un domeniu pentru persoanele care nu iubesc munca fizică.

ADVERTISEMENT