Sport

Câți bani îi datorează Barcelona lui Messi: „Înțeleg de ce ne-a refuzat”

Barcelona îi datorează o sumă de bani lui Lionel Messi. Joan Laporta a vorbit despre plecarea argentinianului la Inter Miami.
07.07.2023 | 18:54
Cati bani ii datoreaza Barcelona lui Messi Inteleg de ce nea refuzat
Barcelona îi datorează o sumă de bani lui Lionel Messi. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Lionel Messi s-a despărțit de FC Barcelona în vara anului 2021 pentru a merge la PSG. Septuplul Balon de Aur are de primit nu mai puțin de 50 de milioane de euro din partea clubului blaugrana. Joan Laporta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre plecarea lui Messi la Inter Miami.

Câți bani îi datorează Barcelona lui Messi: „Trebuie să îi oferim până în 2025”

Lionel Messi a ajuns la final de contract cu PSG în această vară, iar argentinianul a fost aproape de o revenire la Barcelona, clubul pentru care a evoluat în carieră timp de aproape două decenii. În cele din urmă, campionul mondial a ales să semneze cu Inter Miami.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a vorbit despre alegerea lui Lionel Messi de a merge în MLS și imposibilitatea revenirii pe Camp Nou. Oficialul „catalanilor” a dezvăluit că Barcelona îi este datoare „decarului” argentinian.

„Noi trebuie încă să îi oferim bani până în 2025. Plata salariului său a fost amânată de vechea conducere, motiv pentru care mai avem 2 ani în care trebuie să îi oferim restanțele. Este plătit divin! Înțeleg de ce Messi ne-a refuzat, dar nu are legătura cu situația financiară a clubului”, a declarat Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

„Dacă revenea la Barcelona, ar fi resimțit presiune”

Joan Laporta a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu Jorge Messi, tatăl și impresarul lui Lionel Messi. Președintele Barcelonei a precizat că fotbalistul și-a dorit să meargă la un club la care așteptările să fie mai mici.

„Am avut o înțelegere cu La Liga în legătură cu venirea sa, totul era în regulă. I-am comunicat planul lui Jorge Messi (n.r. tatăl lui Leo). El mi-a spus faptul că jucătorul a avut un an foarte dificil în Paris și că își dorește să meargă la un club cu mai puțină presiune.

ADVERTISEMENT

Dacă revenea la Barcelona, ar fi resimțit cu siguranță o presiune enormă, așa că îi înțeleg alegerea”, au fost cuvintele lui Joan Laporta. Jurnaliștii de la Barca Universal au precizat că suma pe care Lionel Messi trebuie să o primească de la Barcelona se ridică la 50 de milioane de euro.

Motivul pentru care Barcelona îi datorează bani lui Messi

Potrivit presei din Spania, în perioada pandemiei de Covid-19, salariile lui Lionel Messi nu au fost plătite la timp. Astfel, argentinianul are de primit o sumă în valoare de 50 de milioane de euro. Termenul limită pentru plătirea salariilor restante este anul 2025.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a ajuta financiar Barcelona, mai mulți jucători ai clubului blaugrana au acceptat să nu își primească salariile la timp. La acea vreme, „catalanii” au economisit în jur de 170 de milioane de euro.

  • 672 de goluri și 305 pase decisive în 778 de meciuri sunt cifrele lui Lionel Messi la Barcelona.

ADVERTISEMENT
Tags: