Life

Câți bani plătesc Adela Popescu și Radu Vâlcan pentru școala privată a copiilor. De ce nu au vrut să-i ducă la stat

Câți bani plătesc Adela Popescu și Radu Vâlcan pentru școala privată unde învață copiii lor. Motivul pentru care nu i-au dus la stat.
05.02.2024 | 23:12
Cati bani platesc Adela Popescu si Radu Valcan pentru scoala privata a copiilor De ce nu au vrut sai duca la stat
Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au înscris copiii la o școală privată. Sursa foto: Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adela Popescu și Radu Vâlcan plătesc mulți bani pentru școala privată a copiilor. Cei doi soți nu au vrut să-i ducă la o unitate de stat dintr-un motiv bine întemeiat. Vedeta a explicat care sunt avantajele.

Câți bani dau lunar Adela Popescu și Radu Vâlcan pentru școala privată a copiilor

În 2010, Adela Popescu și Radu Vâlcan s-au cunoscut pe platourile de filmare ale telenovelei “Iubire și onoare”. După cinci ani de relație, cei doi au devenit soț și soție. Cei doi au împreună trei copii, Alexandru (7 ani), Andrei (5 ani) și Adrian (2 ani).

ADVERTISEMENT

Cei doi soți sunt foarte atenți atunci când vine vorba despre educația copiilor. Băieții cei mari sunt înscriși la o școală privată, iar taxele nu sunt tocmai mici. Spre deosebire de o școală de stat, costurile sunt mai mari, dar există niște avantaje.

Programul este prelungit, așa că părinții își pot desfășura în liniște activitățile zilnice, cei mici fiind pe mâini bune. Mai mult, copiii pot desfășura activități care nu ar fi existat, în mod normal, în orele de studiu.

ADVERTISEMENT

Pentru singur copil, costurile de la școala privată sunt de 670 de euro pe lună, la un program de la 8:00 la 14:00, cu masă inclusă. Pentru un program care se termină la ora 17, cu o masă inclusă, costul este de 750 de euro pe lună, notează libertatea.ro.

De ce au ales cei doi ca băieții să învețe la o școală privată

Fosta prezentatoare de la Vorbește lumea a explicat de ce ea și Radu Vâlcan au decis ca băieții să învețe la o școală privată. Cei doi au luat în calcul comoditatea faptului că micuții pot sta mai mult la unitatea de învățământ. În acest fel, nu mai e nevoie să fie luați de la școală la prânz.

ADVERTISEMENT

De altfel, programele de after school costă în plus, iar o școală bună poate fi departe de casă. Astfel, Adela Popescu și soțul ei au optat pentru școala privată deoarece este mult mai simplu, iar instituția este mai aproape.

“Toți spun să dai copilul la o școală de stat, pentru că e mai puțin costisitor, dar asta înseamnă că la ora 12.00 ți-l trimite acasă, iar tu nu ai un program ca să poți să îl iei.

ADVERTISEMENT

Atunci îl vei da la un after school, care costă cam jumate din cât costă o școală privată. Și ce să vezi, după trebuie să îl duci și la tot fel de opționale, pe care la privat le ai incluse. Altele, chiar dacă sunt cu bani, le ai tot acolo. Nu mai bați orașul să te duci la bazin, la karate.

Când vezi o taxă la o școală privată poate să ți se pară mult, dar când tragi linie îți dai seama că ajungi tot acolo, dar cu mai mari bătăi de cap.

Ca să ajung la o școală de stat bună trebuia să merg 40 de minute cu mașina, să mă coste la after school 500-600 de euro, după care să îl duc la Dinamo etc.”, a explicat Adela Popescu pentru Unica.ro.

ADVERTISEMENT